Komisija pravnika: Novi Sad ispunio sve obaveze prema ATP Vojvodini

Izvor: Novine novosadske, 24.Jan.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija pravnika: Novi Sad ispunio sve obaveze prema ATP Vojvodini

Pravni tim gradaStručna komisija sastavljena od pravnika koju je angažovala gradska vlast da preispita slučaj tužbe preduzeća ATP “Vojvodina” zbog nove autobuske stanice, donela je nekoliko zaključaka, u kojima je istaknut stav da je Grad Novi Sad ispunio >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << sve ugovorne obaveze prema tom preduzeću.
Prema zaključku pomenute komisije, ukoliko se bude postupalo po zvaničnoj odluci suda da u Novom Sadu treba da postoji samo jedna međumesna autobuska stanica, pomenuti ugovor koji je grad sklopio sa ATP “Vojvodinom” je pravno ništavan, jer tu kompaniju stavlja u monopolski položaj. Kada je reč o tužbi bivšeg većinskog vlasnika ATP “Vojvodine” Ilije Devića, komisija je zaključila da je njegov zahtev za odštetu po privatnoj tužbi neosnovan, jer sporni ugovor nije potpisan između Devića i grada, nego između preduzeća i grada. Naime, u međuvremenu je ugovor o privatizaciji raskinut, pa je Dević sada samo manjinski vlasnik i prema tumačenju komisije ne može da traži obeštećenje.
Pravna komisija je angažovala u ovom slučaju i veštaka iz oblasti urbanizma, koji je uradio veštačenje Generalnog urbanističkog plana grada i utvrdio da postoje ucrtane dve međugradske autobuske stanice, čime su, stav je komisije, ispunjeni svi uslovi za rad nove stanice. Nije, doduše, objašnjeno, zašto dosad nije rađena slična ekspertiza urbanističkog plana.
Član Stručnog tima advokat Milan Đukić izjavio je da je tim doneo zaključak  da je neophodno da se u skladu sa zakonskim mogućnostima zakaže nova javna rasprava pred Privrednim apelacionim sudom i da se iznesu odgovarajuće činjenice. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare u Gradskoj kući mišljenje Stručnog tima nije obavezujuće već konstruktivno i o njemu će se izjasniti odbornici na narednoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.
 
- Uveren sam da će se u preispitivanju mnogih stvari koje su posredno i neposredno vezane za ovaj Ugovor doći do potpuno novih važnih saznanja – istakao je Milan Đukić i pozvao sve političke subjekte u Novom Sadu da budu jedinstveni u mišljenju da je reč o zajedničkom problemu i da Grad Novi Sad ne treba snosi bilo kakve posledice u ovom pravnom poslu.

Podsećamo, ATP “Vojvodina” i njen bivši vlasnik od Grada Novog Sada zbog toga što nova autobuska stanica već godinama ne radi traže obeštećenje u visini od nekoliko desetina miliona evra.

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS ispunio ugovor sa ATP Vojvodina?

Izvor: B92, 24.Jan.2013

Novi Sad -- Grad Novi Sad tvrdi da je ispunio sve odredbe iz ugovora s ATP Vojvodina. Ilija Dević, međutim, kaže da je sud utvrdio da grad nije ispunio osnovnu obavezu...Grad Novi Sad ispunio sve odredbe ugovora sa ATP "Vojvodina" o izgradnji nove autobuske stanice, kaže predsednica stručnog tima...

Nastavak na B92...

Stručni tim: Grad ispunio obaveze prema ATP "Vojvodina"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2013

NOVI SAD -..Grad je ispunio sve ugovorne obaveze prema ATP Vojvodini, a da li je nekadašnja gradonačelnica Maja Gojković imala nameru da Iliji Deviću omogući monopolski položaj, ispitaće drugi nadležni organi, naveli su predstavnici Stručnog tima Novog Sada prilikom prvog obraćanja novinarima....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.