Kim Džong Un pogubio načelnika generalštaba

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2016, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un pogubio načelnika generalštaba

Načelnik Generalštaba Vojske Severne Koreje general Ri Jong-gil pogubljen je zbog "frakcionaštva, zloupotrebe službenog položaja i korupcije", prenosi CNN.

Ri je na čelo Generalštaba severnokorejske vojske postavljen 2013. godine, a južnokorejska novinska agencija Jonhap prenosi da je Ri pogubljen prošle nedelje.

General Ri je poslednji u nizu visokih zvaničnika koji su pogubljeni u Severnoj Koreji. Stručnjaci takve poteze ocenjuju kao demonstraciju moći severnokojeskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lidera Kim Džong Una.

Informacija o pogubljenju generala dolazi nakon što je nedavno Severna Koreja uspešno lansirala raketu sa satelitom što je izazzvalo velike osude izabrinutost širom sveta.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.