Pogubljen načelnik Generalštaba vojske Severne Koreje?

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogubljen načelnik Generalštaba vojske Severne Koreje?

Pjongjang je pogubio načelnika Generalštaba vojske Severne Koreje Ri Jong Gila, javila je južnokorejska novinska agencija "Jonhap", u jeku tenzija nakon što je Severna Koreja pre tri dana lansirala raketu dugog dometa.
Ukoliko se ispostavi da je istina, to će biti najnovije u nizu pogubljenja, čistki i nestanaka pod režimom severnokorejskog lidera Kim Džon Una, navodi Rojters.
Jonhap >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i drugi južnokorejski mediji izvestili su da je Ri pogubljen ovog meseca zbog korupcije i frakcijske zavere, ali nisu naveli izvore.
Pjongjang retko izdaje javna saopštenja u vezi sa čistkama ili pogubljenjima visokih zvaničnika, mada je zvanično potvrđeno da je Kimov teča Džang Song Tek, koji je važio za drugu ličnost u zemlji, pogubljen zbog korupcije 2013, podseća Rojters.
Vojno rukovodsto Severne Koreje se često menja otkako je Kim došao na vlast nakon smrti oca 2011. kada je smenio nekoliko načelnika Generalštaba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kim Džong Un ubio načelnika generalštaba?

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016

Pjongjang je pogubio načelnika Generalštaba vojske Severne Koreje Ri Jong Gila, javila je danas južnokorejska novinska agencija Jonhap, u jeku tenzija nakon što je Severna Koreja pre tri dana lansirala raketu dugog dometa...Foto: screenshot/YouTube..I Rojtersu je neimenovani izvor blizak severnokorejskim...

Nastavak na Mondo...

S. Koreja: Pogubljen načelnik Generalštaba?

Izvor: OkRadio.rs, 10.Feb.2016

Pjongjang je pogubio načelnika Generalštaba vojske Severne Koreje Ri Jong Gila, javila je južnokorejska novinska agencija "Jonhap", u jeku tenzija nakon što je Severna Koreja pre tri dana lansirala raketu dugog dometa. Ukoliko se ispostavi da je istina, to će biti najnovije u nizu pogubljenja,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.