Pogubljen  zapovjednik sjevernokorejskog generalštaba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogubljen zapovjednik sjevernokorejskog generalštaba

Šef sjevernokorejskog generalštaba Ri Jong-Gil je pogubljen, objavili su danas mediji u Južnoj Koreji.

Kako tvrdi južnokorejska agencija Jonap, general Ri Jong-Gil pogubljen je početkom februara, pošto je proglašen krivim za korupciju i zato što je osnovao jednu političku frakciju.

Od kada je Kim Džong Un došao na vlast 2011. godine, u jevernoj Koreji pogubljeno je više ljudi. U posljednje vreme spekulira e da je pogubljen i ministar obrane Hion Jong-Kol. To službeno  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << nije potvrdjeno, ali on u javnosti nije vidjen od proljeća.

Krajem 2013. godine pogubljen je ujak Kim Džong Una, Jang Song-Thaeka, koji je proglašem krivim za korupciju i izdaju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

S. Koreja: Pogubljen šef generalštaba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016

Šef severnokorejskog generalštaba Ri Jong-Gil je pogubljen, objavili su danas mediji u Južnoj Koreji...Kako tvrdi južnokorejska agencija Jonap, general Ri Jong-Gil pogubljen je početkom februara, pošto je proglašen krivim za korupciju i zato što je osnovao jednu političku frakciju...Ri je u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.