Izvor: Luftika.rs, 05.Jul.2020, 18:50

Kad te Baka Prase pozove na gajbu, možeš slobodno da kažeš: Neću i ne da mi mama!

Da su stvari sa današnjim klincima (možda bolje reći roditeljima) otišle predaleko pokazuje i čitav haos koji se podigao oko Bake Praseta koji je navodno spavao sa devojčicom od 16 godina.
Sevaju naslovi u kojima se ovaj jutjuber naziva „pedofilom koji vrbuje devojčice preko poruka“.
Ovo sve je plasirala devojka (nije spavala sa Prasetom) koja je, kako kaže, došla do pojedinih skrinšotova Bake i maloletnica iz kojih se vidi da ih je on “ucenjivao i iskorišćavao”. Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je inače priznala da koristi psihoaktivne supstance, ali do to ne šteti bilo kome u njenoj sredini, ali očigledno šteti Baki jer je odlučio da je tuži jer „iznosi laži da bi došla do lajkova i popularnosti“.
Nije me mrzelo da odgledam video Bake Praseta u trajanju od 34 minuta u kom vidno uznemiren onim što ga je snašlo objašnjava kako je došlo do cele “sporne” situacije i da je zapravo on „žrtva jer su devojčice rekle (pokazao je skrinšot) da imaju 17 i 18 godina“.
Čak je i pustio video u kom njegov drugar Čoda na ulici jednu od te dve devojčice/devojke pita da li bi išla kod Bake na novu gajbu.
Ona odgovara: Da, ali kasnije. Onda je on pita: Jel zbog gajbe? A ona odgovara: Zbog vas dvojice. I dodaje: daću ti Instagram, pa ćemo se dogovoriti porukama.
Tako su se i dogovorili i one su taksijem došle.
Sa ovom koja je rekla da ima 18 godina, Baka priznaje da je spavao.
Ali, nakon toga stvar se komplikuje jer mu neko šalje poruku da su maloletne. Obliva ga znoj, kako neko može da zna da su one uopšte kod njega?!
Ispada da su se fotkale u njegovom wc-u i okačile to u instagram story uz napomenu: Kod Bake u wc-u, na novoj gajbi.
Onda im je on (španska serija) tražio ličnu, ali ova navodno punoletna nije htela da mu pokaže jer je ružno ispala na slici.
On je poludeo i platio je taksi da ih momentalno odveze, vrlo svestan šta može da se dogodi ukoliko ona zaista ima samo 16 godina.
I dogodilo se.
Ovde nema prostora za njegovu odbranu, ali na pitanje: Da li želiš na gajbu?, ako ne želiš, odgovaraš sa: Neću. I tačka.
N e ć u!
Ili
Ne želim.
Ne odeš. Ne brćkaš se u đakuziju. Ne spavaš s njim. Ne kačiš posle toga fotke iz wc-a. Ne tražiš mu da se fotkate.
Ne lažiraš godine (ukoliko je tačan skrinšot u kom je napisala da ima 18). Ne srozavaš sebe zbog Bake Praseta zbog lajkova, zbog popularnosti, zbog trenda, čega već, ne kapiram iz druge sam priče.
Ali sam mama devojčice i ne želim ni da zamislim da sa 16 godina ode, tek tako, poslatim taksijem “na gajbu” kod nekog poznatog jutjubera, misleći da će tamo igrati jamb i grickati smoki.
Nadam se da će sa 16 u to vreme gledati seriju na TV-u ili spavati, a ne “putovati” taksijem na odredište.
Baba sam, priznajem i u “moje vreme” je trebalo da prođe minimum osam meseci da upoznaš simpatiju.
Pa onda odete na sok gusti od jagode sa kuglom od šlaga. Mama poliva vodu za tobom (nekad se pričalo mami šta radiš i gde ideš).
Pa, ne znate šta da pričate, pa se znoje dlanovi, pa se kikoćete. Pa se noge odseku dok te prati kući. I onda se poljubite za dve večeri ili tri.
Pričam o uzrastu do 18 godina, jer sam se ja sa 16 tek prvi put poljubila, što je negde i bilo logično jer sam se do 16. još uvek igrala kompanije na ulici.
I u 23 h uveliko spavala.
Sve ovo što se desilo sa Baka Prasetom i devojčicama pokazalo je svu grozotu današnjeg vremena.
On kao popularni jutjuber očigledno će morati da proverava lične karte devojaka koje dolaze kod njega, plus da nastavi, što je donedavno radio, da snima glasovni video dok su zajedno da bi se kako reče „zaštitio od mogućih optužbi za pedofiliju ili silovanje“.
Devojčice bi trebalo baš zato što je ludo vreme da sto puta temeljnije razmisle, da znaju s kim imaju posla, da ne dozvole da ih neko tretira kao komad mesa, da ih koristi, omalovažava, ismeva, ali pre svega ne smeju same sebe da omalovažavaju.
I tu dolazimo do vaspitanja i koliko je ono danas na klecavim nogama.
Roditelji moraju biti uzor svojoj deci.
Mame moraju da nauče, još bolje da svojim primerom pokažu svojim ćerkama kako da cene sebe, kako da budu odmerene, dostojanstvene, kako da ne upadnu u trend vrednovanja preko lajkova, popularnosti, a ne da ih ćerke gledaju kako besomučno podižu grudi u tesnoj haljinici dužine ispod guze, kako precrtavaju usne pa se puće pred sobnim ogledalom radi instagrama, kako drame jer im kosa nije dobra, jer su blede, jer imaju celulit.
Posebno nije normalno da za punoletstvo ćerku časte punjenjem usana („ali to je samo minimalno, neće se ni primetiti!“)
Nije normalno da sa 16 dete izgleda kao da mu je 26 (i to ne zbog provokacije, već jednostavno nije prirodno), da “bleji” posle 23 na ulici, negde, ko zna gde, da mu profil liči na estradnu ili daleko bilo porno zvezdu, da misli da vredi jer to neko gleda i lajkuje.
Da misli da je kul otići kod Bake Praseta na gajbu, fotkati se u njegovom wc-u, podeliti to ponosno na storiju, i tražiti da se slikaš s njim.
Svašta se nudi (i seks, i droga, i alkohol, i matori drpci, i manijaci, i budale, i popularnost…), ali baš zbog toga decu moramo da učimo da je skroz okej reći neću, ako neće. Ne želim. Ne zanima me.
Pa, kada ti priđe neki tamo Čoda i pita te jel želiš kod Bake Praseta na gajbu, da znaš da je u redu i reći: Neću. Ili: Ko je Baka Prase?
Ili ono u rangu naučne fantastike: Ne da mi, mama.
Dok mi „odmaramo od „stresa na poslu“, deca nam se formiraju uz Kiku i Baku Praseta

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.