Izvor: Luftika.rs, 11.Maj.2021, 14:17

Jedina osoba na svetu koja je primila 6 doza Fajzer vakcine

Devojka iz Italije stara 23 godine greškom je primila šest doza vakcine Fajzer protiv koronavirusa.
Ovo je prvi ovakav slučaj na svetu, jer se tako nešto nije dogodilo ni u toku eksperimentalnih faza testiranja vakcine. Naime, eksperimentalno testiranje Fajzera, koje je imalo cilj da utvrdi eventualne posledice primanja prevelike doze vakcina, zaustavilo se na četiri doze.
Nakon 24-časovnog zadržavanja devojka je puštena iz bolnice u kojoj je praćeno njeno stanje i za sada se >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << oseća dobro. Njeno stanje će se i dalje pratiti, jer za sada nije moguće reći kakav će efekat izazvati ova prevelika doza na imuno sistem.
U međuvremenu, zdravstvena ustanova „Toskana Nord-Ovest“ pokrenula je istragu kako bi se otkrilo šta se dogodilo u lancu postupaka koji se moraju pratiti pre inokulacije vakcine.
Standardni postupak vakcinacije je da medicinsko osoblje špricom iz bočice sa šest doza izvuče količinu koja odgovara jednoj dozi. Međutim, u ovom slučaju, to se nije dogodilo.
Izvor: BIZlife
Ksenija primila prvo Fajzer pa Sinofarm vakcinu: ‘Osećam se pregaženo’

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.