Izvor: Luftika.rs, 17.Jun.2019, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Za ostavljanje životinja na ulici kazna 10.000€ ili godinu dana zatvora

Ako u Italiji ostavite životinju na ulici, preti vam kazna od godinu dana zatvora ili 10 hiljada evra! Italija se priključila drugim evropskim zemljama koje se bave podizanjem svesti i odgovornosti za brigu o životinjama. Čvrsto veruju da prema životinjama treba da se odnosimo etički, o čemu čak i deca uče u školama, piše Still.
Različite radionice i predavanja na ovu temu veoma su česte, i to je u Italiji veoma prestižna stvar – samo oni koji su zaista zaslužili mogu da učestvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u njima.
Predložene veće kazne za zlostavljanje životinja
Ako želite da usvojite psa iz italijanskog azila, morate da dokažete da ste sposobni da se starate o njemu ii da ga nećete napustiti.
Kazne za zlostavljanje ili odbijanje ukazivanja pomoći životinji još su strožije, nezavisno od toga d ali je u pitanju vaš ili tuđi pas. Ako primete da je to potrebno, vozači su obavezni da pozovu nadležne ili odvezu životinju u najbližu veterinarsku ordinaciju.
Sve ove mere dovele su do toga da u Italiji gotovo da i nema pasa i mačaka lutalica!
10 saveta za putovanje sa kućnim ljubimcem

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.