Istraživali smo koje su najbolje oftalmološke klinike u Novom Sadu

Izvor: Luftika.rs, 09.Feb.2021, 22:26

Istraživali smo koje su najbolje oftalmološke klinike u Novom Sadu

Poremećaji funkcije vida i bolesti oka sve su sve zastupljeniji u savremenom načinu života. Neke od njih su nasledne (kao što su katarakta, glaukom i astigmatizam, visoka kratkovidost), a druge mogu da se steknu nakon rođenja (ablacije retine). Oftalmološke klinike u Novom Sadu uspešno leče više stotina razlititih oboljenja.
Kada je u pitanju Novi Sad očne klinike uspešno rešavaju najčešće tegobe ali i složene hirurške zahvate. Neke od njih su specijalizovane za lasersko skidanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dioptrije, druge za operaciju katarakte, a treće za oboljenja očiju kod dece.
Verujemo da će vam preporuke korisnika očnih klinika, koje smo izdvojili u našem istraživanju, pomoći da odaberete odgovarajućeg novosadskog oftalmologa.
Očna klinika Bulevar Specijalna bolnica za oftalmologiju Bulevar bavi se dijagnostikom i lečenjem oftalmoloških bolesti dece i odraslih.
U savremeno opremljenim ambulantama objavljaju se detaljni oftalmološki pregledi: određivanje dioptrije, merenje očnog pritiska, snimanje prednjeg segmenta oka, snimanje očne pozadine, ultrazvučna dijagnostika, kompjuterizovano vidno polje za utvrđivanje glaukoma i OCT makule i očnog živca. Uz pomoć najpreciznije dijagnostike rade se strabološki pregledi kod dece i pregledi za utvrđivanje glaukoma.
Tegobe koje imaju pacijenti koji boluju od dijabetesa, bolesti očne pozadine i degeneracija žute mrlje uspešno se rešavaju uz pomoć laserske terapije (laser fotokoagulacija) i zahvaljujući anti- VEGF lekovima.
U dve hirurške sale obavljaju se zahvati poput laserskog skidanja dioptrije i operacije katarakte sa ugradnjom najsofisticiranijih sočiva, kojima se oči oslobađaju i katarakte i visoke dioptrije, kao i staračke dioptrije.

Najtemeljnija dijagnostika, ljubaznost osoblja i iskusni hirurzi, koji iza sebe imaju desetine hiljada intervencija, čine ovu očnu kliniku izuzetnom.
Radno vreme ove očne klinike je: ponedeljkom, utorkom i četvrtkom od 12 do 20h, a sredom i petkom od 9 do 17 časova.
Više o uslugama koje pružaju možete pročitati na njihovom sajtu.
O raznim benefitima, popustima i drugim aktuelnostima možete se informisati i na društvenim mrežama klinike Bulevar: Facebook, Instagram, Linkedin i Youtube.
Adresa: Bulevar oslobođenja 18 Telefon: 021/661-00-00 MC Vidar Latinović Oftalmološka klinika MC Vidar Latinović se nalazi u Bulevaru cara Lazara 79b. Unevši svoje višedecenijsko kliničko iskustvo iz oblasti oftalmologije, prof.dr Slobodanka Latinović osnovala je Očnu bolnicu Vidar 2000. godine. Istaknuti je oftalmolog i očni hirurg, koja je kao dugogodišnji upravnik Klinike za očne bolesti KCV, uvela modernu hirurgiju katarakte, glaukoma, lasersku retinalnu i viteorealnu hirurgiju i sprovodila naučne projekte. Svojim posvećenim radom, uz stručni tim i kvalifikovano medicinsko osoblje, stekla je ogromno poverenje pacijenata.
Ova očna klinika vam pruža sve usluge iz oblasti oftalmologije i oftalmohirurgije i uspešno rešava najrazličitije probleme s vidom. Pored kompletne dijagnostike oka, MC Vidar Latinović pruža usluge  mikrohirurgije oka koja obuhvata hirurgiju katarakte, glaukoma, vitreoretinalnu hirurgiju, konvencionalne operacije mrežnjače, hirurgiju kapaka i pomoćnih organa oka. Tu su i laser tretmani kod bolesti mrežnjače, sekundarne katarakte, prevencije i lečenja glaukoma. Kod bolesti koje izazivaju otok u žutoj mrlji ili rast patoloških krvnih sudova u oku primenjuje se savremena Anti VEGF terapija.
Adresa: Bulevar Cara Lazara 79/b Telefon: 021/522-386 Očni centar Bjelica Stručni tim očnog centra Bjelica neguje posvećen pristup u dijagnostici oboljenja svih segmenata oka i tretmanu bolesti oka beba, dece i odraslih. Uz korišćenje najsavremenije aparature. Očni centar Bjelica otvoren je 2017. godine sa ciljem da prevencijom i edukacijom pomogne pacijentima svih uzrasta da očuvaju vid i poboljšaju kvalitet života. Dijagnostiku i lečenje oftalmoloških stanja, oboljenja i promena, vrši tim lekara i medicinskih sestara uz korišćenje savremene oftalmološke opreme. Ono po čemu se izdvajaju je skrining pregled na prematurnu retinopatiju i praćenje sazrevanja oka bebe, tokom osetljivog perioda razvoja.
Njihovi brojni zadovoljni pacijenti hvale vrhunsku uslugu, profesionalizam i ljubaznost osoblja.
Usluge:
Strabizam Ambliopija Skrining na ROP Dijagnostika oboljenja oka Tretman oboljenja oka Oboljenja očnih adneksa Refrakcioni status Rehabilitacija vida Konsultanti Očnog centra su:
Nikola Babić, Sofija Davidović, Veljko Andreić, Tatjana Bedov, Zagorka Mihić, Renata Klanac
Adresa: Teodora Pavlovića br. 36 Telefoni: 021 6321155, 021 6321127, 064 8835094 Očni centar Bjelica je otvoren svakog radnog dana od 08:00 do 20:00 h i subotom od 09:00 do 14:00 h. Dr Sandra Jovanović Osnivač ove oftalmološke ordinacije je prim.dr sc.med. Sandra Jovanović, specijalista oftalmolog – retinolog. Zvanje Doktora medicinskih nauka stekla je 2015. godine na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Stručno usavršavanje iz oblasti prednjeg i zadnjeg segmenta oka stekla je na renomiranim univerzitetskim evropskim klinikama. Poseduje bogato radno iskustvo na Klinici za očne bolesti KCV, kao načelnik odeljenja za bolesti zadnjeg segmenta oka i na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Autor je i koautor brojnih stručnih radova, objavljenih u nacionalnim i internacionalnim časopisima i aktivni učesnik na brojnim domaćim i stranim kongresima.
Autor je više poglavlja udžbenika Oftalmologija kao i praktikuma iz Oftalmologije za studente medicine.
U prijatnom ambijentu ove vrhunski opremljene ordinacije možete brzo i i efikasno zakazati svoj osnovni oftalmološki pregled, određivanje vidne oštrine u cikloplegiji, ispitivanje kolornog vida, ultrazvuk oka A i B scann, kao i brojna druga oftalmološka ispitivanja i preglede oka. Pored širokog spektra dijagnostičkih procedura i tehnika, specijalististička ordinacija dr Sandra Jovanović pruža vam i usluge lečenja oftalmoloških oboljenja i male hirurške intervencije.
Adresa: Bul. Patrijarha Pavla 1A Telefon: 021/403-174 Radno vreme ordinacije: Ponedeljak-utorak-petak  10h-17h Sreda-četvrtak                   14h-20h Svaka druga subota              9h-13h Eliksir Specijalna oftalmološka bolnica Eliksir poznata je po višedecenijskoj profesionalnoj saradnji sa čuvenom ruskom Očnom klinikom Fjodorov u Kalugi. Eliksir raspolaže najsavremenijom opremom za dijagnostiku i lečenje oka dece i odraslih, što obuhvata preglede oka, specijalne oftalmološke preglede u konsultaciji sa ruskim oftalmohirurzima, kao i operacije oka najsavremenijim metodama.
Sve usluge se odvijaju u 8 vrhunski opremljenih specijalističkih kabineta.
Ono po čemu se ova klinika posebno izdvaja je lečenje katarakte, počevši od pregleda do same operacije oka koja je bezbolna i traje svega 10-ak minuta, a poboljšanje vida je primetno za samo 24 časa od operacije.
Ukoliko želite da saznate više o pregledima, lečenju i operacijama, sve informacije možete dobiti na dežurnim telefonima oftalmološke bolnice Eliksir:
021/444-716, 021/ 445 946, 065/ 444 71 66 Adresa: Marodićeva 12 Specijalna oftalmološka bolnica Eliksir radi svakog radnog dana od 08:00 do 15:00 h, a subotom  od 08:00 do 13:00 h. VIDAR-ORASIS Swiss Očna bolnica koja je od osnivanja 2010. godine do danas, posvećenim radom zasnovanim na stručnosti i bogatom iskustvu tima, uz vrhunsku modernu tehnologiju, postala prepoznatljiva po pružanju oftalmoloških usluga visokog kvaliteta. VIDAR-ORASIS Swiss su osnovali priznati očni lekari, hirurzi iz Srbije i Švajcarske, koji obrazuju nove stručnjake u oblasti oftalmologije i optometrije.
Počev od oftalmološke dijagnostike, u Vidar- Orasis Swiss sprovode se i najsavremenije laserske i hirurške procedure: katarakte, glaukoma, bolesti mrežnjače i povreda oka. Posebno ističu dijagnostičku i hiruršku lasersku tehnologiju, najprestižniju u svetu, koja omogućava vrhunske operacije korekcije vida kod dioptrijskih mana oka – kratkovidosti, dalekovidosti i astigmatizma. Tim putem se vrlo brzo i efikasno možete da osloboditi dioptrije i postići savršeno izoštren vid bez naočara ili kontaktnih sočiva.
Usluge:
Dijagnostika
Oftalmološki pregled Biometrija oka Ultrazvuk oka Foto fundus Kompjuterizovano vidno polje Optička koherentna tomografija Terapijske procedure:
Laserske intervencije Anti-VEGF terapija Hirurgija:
Refraktivna hirurgija Hirurgija katarakte Hirurgija rožnjače Hirurgija glaukoma Hirurgija retine Hirurgija strabizma Hirurgija kapaka Adresa: Bulevar oslobođenja 76/a
Telefoni: 021 63 61 222, 065 522 3860
Očna bolnica prof. Dr Džinić Očni centar Džinić je je organizovan kao centar za oftalmologiju koji pacijentu pruža mogućnost da na jednom mestu reši ili ublaži poremećaje vidne funkcije, i izleči brojna oboljenja organa vida. Bolnica se prostire na 600 m2 i sadrži tri kompletne ordinacije, ultrazvučni i laser kabinet, operacionu salu, kao i apartmane za odmor bolesnika nakon operacije.
Profesionalnost, efikasnost i efektivnost moto je porodice Džinić, na čelu sa prof.dr Miroslavom Džinićem. Njihov rad po najvećim svetskim standardima se bazira na stručnosti, usavršavanju kadra, korišćenju novih tehnologija, kako bi opravdali poverenje pacijenata.
Pored kompletne savremene dijagnostike, očni centar Džinić već 3 decenije uspešno leči sledeće bolesti oka: dijabetička retinopatija, razrokost, epiretinal membrane, ablacija retine, glaukom, katarakta.
Usluge:
Pregledi vidne funkcije organa vida Dijagnostika poremećaja vidne funkcije i oboljenja organa vida Ultrazvučni pregled oka i kompjuterizovana ultrazvučna biometrija Konzervativno i medikantozno lečenje Operativno ambulantno lečenje Radno vreme: Radnim danima: 08 – 20h, Subota: 09 – 14h
Adresa: Vršačka 34 Telefon: 021/500-490 Najbolje stomatološke ordinacije u Novom Sadu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.