Izvor: Radio 021, 05.Maj.2021, 11:08

Istorijska odluka u Hrvatskoj: Gej parovi mogu da usvajaju decu

Upravni sud u Hrvatskoj presudio je da istopolni parovi mogu da budu usvojitelji dece.

Danijel Martinović iz udruženja "Dugina obitelj" izjavio je kako je "veliki trenutak" odluka Upravnog suda prema kojoj istopolni životni partneri mogu da pristupe proceni da postanu usvojitelji.

"Ova istorijska presuda otvara vrata svim gej i lezbejskim parovima u Hrvatskoj koji žele da postanu usvojitelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i potvrđuje kako životni partneri moraju u svim postupcima imati jednaka prava kao i bračni drugovi", poručuju iz Duginih obitelji.

Upravni sud presudio: Istospolni parovi mogu biti posvojitelji! Ovo je veliki trenutak za LGBT zajednicu, kaže Danijel Martinović iz @dugineobitelji @N1infoZG pic.twitter.com/ghbPaUdRxp

— Zoran Pehar (@ZoranPehar) May 5, 2021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISTOPOLNI PAROVI U HRVATSKOJ MOGU DA USVAJAJU DECU: Ustavni sud doneo istorijsku odluku

Izvor: Kurir, 05.Maj.2021

Odlukom Upravnog suda Hrvatske i istospolni životni partneri sada mogu da pristupe proceni da postanu usvojitelji, saopštio je Danijel Martinović iz organizacije "Dugine porodice".

Nastavak na Kurir...

LGTBT udruženje: Istopolni parovi u Hrvatskoj mogu da usvajaju decu

Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2021

Danijel Martinović iz udruženja "Dugina obitelj" izjavio je da je "veliki trenutak" odluka Upravnog suda prema kojoj istospolni životni partneri mogu pristupiti proceni da postanu usvojitelji.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.