Izvor: Radio 021, 12.Sep.2019, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija proverava bolnice po Srbiji zbog smrti tri trudnice i četiri bebe

Pošto su tri trudnice i četiri bebe preminule za nešto više od mesec dana, vanredna inspekcija Ministarstva zdravlja proverava zdravstvene ustanove u Srbiji kako bi se utvrdilo da li je eventualno bilo nesavesnog lečenja.

Kako su u Ministarstvu rekli za "Novosti", inspekcija se vrši u odeljenjima ginekologije i porodilištima u KC Niš i opštim bolnicama u Kruševcu, Aleksincu i Majdanpeku.

"Kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je sprovedena u roku od sedam dana od saznanja o smrti trudnica i beba", kažu u Ministarstvu i dodaju da su prvi nalazi već dostavljeni, ali još nisu dostupni javnosti jer moraju da se obave dodatne provere.

"Novosti" navode da do sada nisu utvrđene nepravilnosti, ali će se svi detalji slučajeva smrti beba i porodilja znati tek po dobijanju izveštaja nakon vanredne provere.

List podseća da su 1. avgusta u Nišu preminule majka i njena beba, 8. avgusta u Aleksincu porodilja, a u istom gradu 17. avgusta beba, dok je 30. avgusta u Kruševcu trudnica izgubila blizance u osmom mesecu trudnoće, a 1. septembra u Majdanpeku je preminula trudnica.

Autor: Tanjug, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inspekcija "češlja" porodilišta posle smrti porodilja i beba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2019

Pošto su tri trudnice i četiri bebe preminule za samo nešto više od mesec dana, vanredna inspekcija Ministarstva zdravlja proverava zdravstvene ustanove u Srbiji kako bi se utvrdilo da li je eventualno bilo nesavesnog lečenja, pišu danas "Večernje novosti"...Kako je listu rečeno u Ministarstvu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.