Inspekcija proverava bolnice po Srbiji zbog smrti tri trudnice i četiri bebe

Pošto su tri trudnice i četiri bebe preminule za nešto više od mesec dana, vanredna inspekcija Ministarstva zdravlja proverava zdravstvene ustanove u Srbiji kako bi se utvrdilo da li je eventualno bilo nesavesnog lečenja.
Inspekcija proverava bolnice po Srbiji zbog smrti tri trudnice i četiri bebe
Foto: Pixabay
Kako su u Ministarstvu rekli za "Novosti", inspekcija se vrši u odeljenjima ginekologije i porodilištima u KC Niš i opštim bolnicama u Kruševcu, Aleksincu i Majdanpeku.
 
"Kontrola je sprovedena u roku od sedam dana od saznanja o smrti trudnica i beba", kažu u Ministarstvu i dodaju da su prvi nalazi već dostavljeni, ali još nisu dostupni javnosti jer moraju da se obave dodatne provere.
 
"Novosti" navode da do sada nisu utvrđene nepravilnosti, ali će se svi detalji slučajeva smrti beba i porodilja znati tek po dobijanju izveštaja nakon vanredne provere.
 
List podseća da su 1. avgusta u Nišu preminule majka i njena beba, 8. avgusta u Aleksincu porodilja, a u istom gradu 17. avgusta beba, dok je 30. avgusta u Kruševcu trudnica izgubila blizance u osmom mesecu trudnoće, a 1. septembra u Majdanpeku je preminula trudnica.
  • Laloš

    12.09.2019 08:51
    @658
    Nisu samo u inostranstvu, mnogo ih je otišlo u privatnu praksu jer niti imaju adekvatne plate a na sve to imaju mobing političkih mediokriteta. Jednostavno ljudi neće to da trpe. Sada iskusni doktori moraju da rade 3x više jer nema ko više a tada su zbog umora i stresa greške neminovne. Kada preostali iskusni ovo shvate i oni će pobeći. Sa novosadske ginekologije je u zadnje dve godine otišlo bar 10 vrhunskih iskusnih doktora. Zato je pitanje vremena kada će se sistem urušiti.
    1
  • 658

    12.09.2019 08:31
    tek ce biti svega ruznoga
    Otisli lekari i medicinske sestre u inostranstvo a nama ostali...
  • Ivan.

    12.09.2019 07:29
    Otac.
    Sad je kasno za provere gospodo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.