Izvor: Luftika.rs, 29.Jun.2020, 18:32

Hrabra doktorka i majka četvoro dece jedini infektolog u Novom Pazaru

Epidemiološka slika u Novom Pazaru znatno se pogoršala poslednjih dana, a samo jedan infektolog leči obolele u tom gradu.
Lejla Ćeranić je doktorka i majka četvoro dece, o kojoj danas priča ceo Novi Pazar. Razlog za to je njen herojski čin da bukvalno sama preuzme kompletnu brigu o obolelima od korone u ovom gradu.
Iako najmlađi specijalista infektologije u Opštoj bolnici Novi Pazar, dr Lejla Ćeranić, nakon što su njenih dvoje starijih kolega morali na lečenje i u izolaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << zbog infekcije virusom, ostala je kao jedini infektolog u celoj bolnici.
Dr Lejla se neće požaliti na uslove rada, manjak kadrova, nedostatak opreme, ona samo stručno, časno i dostojanstveno radi svoj posao i ćuti, piše Sandžakpress.
U zahvalnici koju potpisuje ekipa portala A1 stoji kako je obaveza svih nas da primetimo ljude koji naše živote stavljaju ispred svog zdravlja, života i kvaliteta života svojih porodica i nazivaju doktorku Lejlu herojem.
„Ovakvi ljudi su naši heroji, i zaslužuju podršku i zahvalnost. Oni nisu krivi za to što nema dovoljno kreveta za smeštaj bolesnika, za to što nema dovoljno lekara ni sestara, opreme, aparata, za naša duga čekanja i neadekvatne uslove. Sve to čega nema i njih tišti, ali ćute i rade najbolje što umeju da bi nama bilo bolje. Neka krivci odgovaraju za neadekvatne uslove, a lekari, medicinske sestre i tehničari koji dele našu sudbinu, koji se razboljevaju lečeći nas, radeći u nemogućim uslovima, zaslužuju našu podršku i naše veliko hvala“, stoji u poruci hrabroj doktorki.
Heroj. Junak. Lekar. Trenutno jedini infektolog na Infektivnom odeljenju u NP. Njene kolege su se inficirale na poslu, sad su na bolovanju, pa ona sada radi od jutra do mraka. Tako svakog dana. Doktorka Lejla Basic Ceranic. Moj heroj. ❤ #COVID19 #NoviPazar pic.twitter.com/tJgy02UKJ3
— Anel D. Grbovich (@grbovichanel) June 28, 2020

Inače, u Novom Pazaru gde je trenutno najveće žarište korone u Srbiji, počeli su da stižu lekari i iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srbije kako bi pomogli u lečenju pacijenata zaraženih koronom.
Novi Pazar hitno nabavlja limene sanduke i džakove, 11 umrlih u jednom danu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVA MAJKA ČETVORO DECE JE PRAVA SRPSKA HEROINA: Dr Lejla je trenutno JEDINI infektolog u Novom Pazaru! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020

Dr Lejla Ćeranić trenutno je najmlađi i jedini infektolog u Novom Pazaru...Novi Pazar je uveo vanrednu situaciju zbog porasta broja obolelih od korona virusa. Navodi se da je epidemiološka situacija u gradu nestabilna, ali pod kontrolom...U Novi Pazar danas stižu lekari i iz drugih zdravstvenih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.