Izvor: Radio 021, 17.Okt.2019, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Potrebna saradnja da poslanici ne bi bili žrtve lažnih vesti

Predsednica Skupštine Maja Gojković, rekla je u Beogradu da je glavna poruka 141. zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije, kojem je bila domaćin, potreba za regionalnom saradnjom da poslanici ne bi bili žrtve lažnih vesti.

Gojković je rekla da je neophodno da države imaju "šansu da razgovaraju o bilateralnim odnosima ili da nam predstave svoje unutrašnje probleme, da ne budemo svi žrtve lažnih vesti i onoga što mi vidimo kao medijsku sliku, i na osnovu toga kreiramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << naš odnos prema državama".

"Pozvali smo vlade da stvaraju mostove, a ne da ih ruše", rekla je Gojković.

Parlamentarci su u tokom zasedanja koje je počelo 13. oktobra razgovarali i o pravima dece, osnaživanju mladih i žena.

Usvojen je i priručnik koji parlamentarcima pruža najbolje prakse kako da pomognu suzbijanje prinudnog rada.

Jedan od najbitnijih dokumenata koji će danas biti usvojen jeste prva parlamentarna rezolucija o ostvarivanju univerzalne zdravstvene zaštite do 2030. godine.

"Nadamo se da će uključivanje parlamenata pomoći da se ispune ciljevi održivog razvoja u zdravstvu", rekao je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom i dodao da u ovom trenutku polovina stanovnika na planeti nema adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.