Izvor: Radio 021, 08.Jul.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Saniraju se posledice oluje u Novom Sadu, moguće prijaviti štetu gradskim službama

Većina štete koju je uzrokovala jučerašnja oluja u Novom Sadu i okolini, sanirana je.

Kako saznaje 021.rs, struje nema u pojedinim novosadskim ulicama, gde se mahom nalaze kuće, kao i u prigradskim naseljima. Prema informacijama dežurnih gradskih službi, struje nema jer je došlo do oštećenja naponske mreže i potrebno je vreme da ekipe Elektroprivrede Srbije obiđu sve lokacije. Nazvanično nam je rečeno da su svi veći kvarovi na elektromreži popravljeni tokom noći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i da nema većih problema u elektrosnabdevanju.

Kako navode u Štabu za vanredne situacije Novog Sada, Gradsko zelenilo i vatrogasci su tokom večeri raščistili sve puteve i saobraćajnice od drveća i nema problema sa prolaskom vozila, osim što se na pojedinim biciklističkim stazama još nalazi granje, ali i to će biti očišćeno tokom dana. Svi građani koji imaju problema mogu da potraže pomoć pozivom Operativnog centra za vanredne situacije na broj telefona 1985.

Za sada nema preciznih podataka o broju srušenih stabala, jer ekipe Zelenila danas nastavljaju sa intervencijama. Takođe, za sada se ne zna ni koliko je automobila oštećeno u oluji, jedino se prema ranijim informacijama zna da je više automobila oštećeno na Limanima, Satelitu, Ribarcu, a oštećeno je i jedno vozilo žandarmerije na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Portparol Gradskog zelenila Ivan Nožinić kaže za 021 da njihove ekipe nastavljaju da rade u svim delovima grada i da će biti posla i narednih dana, a da su prioritet saobraćajnice.

"Najviše oštećenih vozila bilo je na Ribarskom ostrvu gde se ogromno stablo srušilo na njih. Iako to nije u našoj nadležnosti, naše ekipe su i tamo intervenisale jer smo uvek spremni da pomognemo. Naše ekipe i dalje rade i tako će biti i narednih dana jer će morati da se ukloni sve što je palo, a to nije moguće učiniti za jedan dan. Takođe, moraćemo da pregledamo stabla širom grada jer je izvesno da ima napuklih", kaže Nožinić za 021.

Nožinić kaže da su imali desetine intervencija i da imaju još dosta prijava i naloga, tako da za sada ne može da kaže koliko je ukupno bilo posla za ovo preduzeće, odnosno oborenih i oštećenih stabala. Ti podaci će biti naknadno poznati.

Portparol Zelenila je dodao da građani mogu svaki dan od 7 do 15 časova da se obrate tom preduzeću na broj telefona 021 210-02-66 u vezi sa oštećenim ili oborenim stablima, kako onih na javnim, tako i privatnim parcelama.

U JKP "Put" kažu za 021 da njihove ekipe nisu imale previše posla, osim što su sinoć u kratkom vremenskom periodu postavili signalizaciju za zabranu saobraćaja ispod nadvožnjaka u Temerinskoj dok se voda nije povukla.

U JKP "Vodovod i kanalizacija" kažu da njihove ekipe nisu imale više intervencija nego inače, jer padavine nisu bile obilne i kanalizacija je prihvatila kišnicu. Kako objašnjavaju za 021.rs, u Ulici Kornelija Stankovića i na drugim kritičnim lokacijama u gradu bilo je više vode na kolovozu, ali nije bilo potrebe da se saobraćaj zaustavlja. Ozbilnije je bilo samo u Futogu gde je u kratkom periodu palo oko 40 litara kiše po kvadratnom metru, međutim i tu se voda brzo slila u kanalizaciju.

U "Vodovodu" kažu da je bilo manjih problema sa vodosnabdevanjem u Veterniku, Futogu, Bukovcu i Sremskim Karlovcima zbog nestanka struje. Iako i danas u Sremskim Karlovcima nema struje, sistem radi na agregatima i građani imaju vode.

Na predajniku Crveni čot trenutno nema struje, zbog čega pojedini građani nemaju TV seignal. U JP "Emisiona tehnika i veze" navode da bi kvar trebalo da bude otklonjen danas prepodne.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.