Izvor: Radio 021, 25.Apr.2021, 10:44

FOTO: Plakati protiv porodičnog nasilja izazvali buru u Sloveniji, poslata poruka da su samo muškarci nasilnici

Poslednjih dana plakati o porodičnom nasilju izazvali su burne polemike u Sloveniji, javlja portal Siol.

Plakate koji prikazuju decu i žene žrtve nasilja po Sloveniji je postavilo Udruženje za nenasilnu komunikaciju. Ono što je izazvalo kontroverze su natpisi na plakatima. Naime, žrtve nasilja na licu imaju mladež, ali i povrede. Strelica usmerena ka mladežu označena je kao "majčin znak", a strelica usmerena prema povredi na licu označena je kao "očev znak", odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "partnerov znak".

Kateri kmetavz pa je pobudnik te akcije? Ker ta si pa res zasluži eno znamenje.....‍♂️ https://t.co/cmVvxtTgU5

— Primož Štendler (@PStendler) April 21, 2021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kampanja imala dobru nameru ali ipak naljutila javnost: "Nisu svi muškarci nasilnici"

Izvor: B92, 25.Apr.2021

Kontraverzni plakati u Sloveniji izazvali su burne polemike u javnosti, jer, kako se navodi, sugerišu da su samo očevi nasilni prema deci i partnerkama, a da majke ne mogu da fizički povrede dete i partnera, ili pak partnerku...Plakate koji prikazuju decu i žene kao žrtve nasilja je u Sloveniji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.