Izvor: Radio 021, 04.Feb.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Osvanuli grafiti podrške Maduru u Novom Sadu

Grafiti podrške predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru pojavili su se danas na nekoliko lokacija u Novom Sadu.

"Čavez zauvek, Maduro predsednik", "Maduro Predsednik, idemo Venecuela", "Čavez živi, borba se nastavlja, Kosovo je Srbija", "Otadžbina, socijalizam ili smrt", napisano je u blizini Skupštine grada, kod zgrade Pošte, u Stražilovskoj i na drugim mestima.

Kriza u Venecueli traje već izvesno vreme, a u veću nestabilnost država je zapala nakon samoproglašenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lidera opozicije Huana Gvaida za predsednika ove južnoameričke republike, koji podršku dobija iz SAD i Evrope. Članice Evropske unije postavile su ultimatum Maduru o održavanju prevremenih predsedničkih izbora, koje je on odbio.

Nakon isteka roka za prihvatanje ultimatuma, Nemačka, Španija, Francuska, Švedska, Velika Britanija, Danska, Litvanija, Holandija i Austrija odlučile su da priznaju Gvaida za predsednika Venecuele, a iz Brisela stižu i poruke da EU razmatra uvođenje novih sankcija Venecueli.

Prethodno je predsednik SAD Donald Tramp poručio da slanje američke vojske u Venecuelu jeste opcija, nakon čega su stigle osude iz Karakasa. "Tražim od sveta solidarnost i savesnost, kako ne bismo popustili pred ludilom rata i pretvorili Venecuelu u novi Vijetnam", izjavio je Maduro.

Venecuela je prva država u svetu po procenjenim rezervama nafte. Aktuelna vlast na čelu sa Madurom ima podršku Rusije, Kine, Severne Koreje i Turske.

U Montevideu će se održati prvi sastanak međunarodne kontakt grupe, kako bi se ostvarili uslovi za nove predsedničke izbore u Venecueli. U Kontakt grupi se nalaze Nemačka, Španija, Francuska, Italija, Portugal, Holandija, Velika Britanija, Švedska, Bolivija, Kostarika, Ekvador i Urugvaj.

Friends from #NoviSad sent us these photos to show support for #Venezuela. Long live international solidarity! Serbian translation is forthcoming. #HandsOffVenezuela pic.twitter.com/Eh3TQJWdkx

— No War on Venezuela! (@nowaronVE) February 4, 2019

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

A u Novom Sadu "Maduro Predsednik, idemo Venecuela"

Izvor: Mondo, 04.Feb.2019

Grafiti podrške predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru pojavili su se danas na nekoliko lokacija u Novom Sadu...Foto: Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos Nikolas Maduro.."Čavez zauvek, Maduro predsednik", "Maduro Predsednik, idemo Venecuela", "Čavez živi, borba se nastavlja, Kosovo je Srbija", "Otadžbina,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.