Izvor: Radio 021, 01.Mar.2021, 16:11

FOTO: Novi izgled Pozorišnog trga i Uspenske ulice, radovi će trajati devet meseci

Radovi na uređenju Pozorišnog trga počeli su danas rekonstrukcijom kanalizacione mreže na uglu Jevrejske ulice i Bulevara Mihajla Pupina, a čeka nas nekoliko meseci saobraćajnih gužvi.

Devet meseci će ukupno trajati radovi na uređenju ovog dela gradskog jezgra, veličine blizu sedam hektara. U toku je prva faza radova, ono što urbanisti nazivaju uređenjem "urbanog fragmenta" koji obuhvata Pozorišni trg, Uspensku i prolaz između Srpskog narodnog pozorišta i Apolo centra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Prostor Pozorišnog trga, kao parterna površina namenjena prvenstveno pešacima, biće popločan granitnim pločama u tri diskretno tonirane nijanse, sa značajnim povećanjem zelenih površina u smislu formiranja novih i očuvanja postojećih. Od ukupno 8.110m² prve faze, samo zelenilo zauzima 2.714m². Tri postojeća stabla neophodno je ukloniti iz razloga što se nalaze na trasi podzemnih instalacija koje se rekonstruišu, dok će šest mladih sadnica i 32 komada ukrasnog žbunja biti presađeno. Bitno je istaći da će na ovom prostoru biti zasađeno 25 novih stabala i 708 komada žbunastih biljaka, tako da se procenat visokog zelenila značajno povećava u odnosu na postojeće stanje. Prema Uspenskoj ulici planirana je ambijentalna celina sa plitkim vodenim ogledalom, fontanom, prostorom za sedenje i žardinjerama sa ukrasnim žbunjem", poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

U okviru prve faze uređenja gradskog jezgra biće postavljene kontinualne klupe i klupe sa žardinjerama, kante za otpatke, držači za bicikle, stubići za sprečavanje prolaska vozila, kao i javne česme, poručuju iz Uprave.

Ovako će, prema projektu, izgledati ovaj deo grada nakon završetka radova.

Detaljnije o celom projektu saznajte na OVOM LINKU. Do kakvih saobraćajnih izmena je došlo zbog radova čitajte OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Počeli radovi na uređenju Pozorišnog trga u Novom Sadu (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 01.Mar.2021

Radovi na uređenju Pozorišnog trga počeli su danas (1. mart) rekonstrukcijom kanalizacione mreže na uglu Jevrejske ulice i Bulevara Mihajla Pupina, a čeka nas nekoliko meseci saobraćajnih gužvi.. Foto: UGZI Devet meseci će ukupno trajati radovi na uređenju ovog dela gradskog jezgra, veličine...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.