FOTO: Novi izgled Pozorišnog trga i Uspenske ulice, radovi će trajati devet meseci

Radovi na uređenju Pozorišnog trga počeli su danas rekonstrukcijom kanalizacione mreže na uglu Jevrejske ulice i Bulevara Mihajla Pupina, a čeka nas nekoliko meseci saobraćajnih gužvi.
Devet meseci će ukupno trajati radovi na uređenju ovog dela gradskog jezgra, veličine blizu sedam hektara. U toku je prva faza radova, ono što urbanisti nazivaju uređenjem "urbanog fragmenta" koji obuhvata Pozorišni trg, Uspensku i prolaz između Srpskog narodnog pozorišta i Apolo centra.
 
"Prostor Pozorišnog trga, kao parterna površina namenjena prvenstveno pešacima, biće popločan granitnim pločama u tri diskretno tonirane nijanse, sa značajnim povećanjem zelenih površina u smislu formiranja novih i očuvanja postojećih. Od ukupno 8.110m² prve faze, samo zelenilo zauzima 2.714m². Tri postojeća stabla neophodno je ukloniti iz razloga što se nalaze na trasi podzemnih instalacija koje se rekonstruišu, dok će šest mladih sadnica i 32 komada ukrasnog žbunja biti presađeno. Bitno je istaći da će na ovom prostoru biti zasađeno 25 novih stabala i 708 komada žbunastih biljaka, tako da se procenat visokog zelenila značajno povećava u odnosu na postojeće stanje. Prema Uspenskoj ulici planirana je ambijentalna celina sa plitkim vodenim ogledalom, fontanom, prostorom za sedenje i žardinjerama sa ukrasnim žbunjem", poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.
 
 
U okviru prve faze uređenja gradskog jezgra biće postavljene kontinualne klupe i klupe sa žardinjerama, kante za otpatke, držači za bicikle, stubići za sprečavanje prolaska vozila, kao i javne česme, poručuju iz Uprave. 
 
 
Ovako će, prema projektu, izgledati ovaj deo grada nakon završetka radova.
 
Detaljnije o celom projektu saznajte na OVOM LINKU. Do kakvih saobraćajnih izmena je došlo zbog radova čitajte OVDE.
  • Duplo prazno

    03.03.2021 18:18
    Behaha ton
    Samo da ne poslažu behaton.
    Podsečaće na Maju a i ovo je u stvari isto s...
  • Hm

    03.03.2021 00:51
    9 meseci par putića, stazica i drvored, dragi moji u Japanu bi ovo završili za 9 dana, u nekoj normalnoj zemlji za mesec dana a pretpostavka je da bi i u Zimbabveu završili za 2 meseca. Smešni ste....
  • pawlle

    02.03.2021 17:27
    ima da srede kao bgd unistice sve ,ovo je radijacija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti