FOTO: Nagrobni spomenik Trampu izložen u galeriji u Bruklinu

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2016, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Nagrobni spomenik Trampu izložen u galeriji u Bruklinu

Nadgrobna ploča s podacima kandidata republikanaca za predsedničke izbore u SAD Donalda Trampa nalazi se u galeriji u Bruklinu.

Rad mladog umetnika Brajana Endrua Vajtlija prvo je bio izložen u sred central parka, ali ga je policija ubrzo uklonila. Sada, skoro tri meseca kasnije, on se nalazi u pravom izložbenom prostoru.

"Napravio sam mu spomenik da bih ga podsetio kakvu je mržnju i rasizam uneo u naše živote pošto je ušao u politiku. Na ovaj način mu pomažem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jer ljudima dajem po čemu da ga pamte", naveo je umetnik za agenciju AP.

Na spomeniku je ugravirano i "Made America hate Again" (Naterao Ameriku da ponovo mrzi), kao reakcija na njegov predizborni slogan "Make America Great Again" (Da Amerika ponovo bude jaka).

Inače, pošto je rad postavio u Central parku, umetnik je platio kaznu od 300 dolara.

Takođe, dobio je i razne pretnje poštovalaca Donalda Trampa.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.