Izvor: Radio 021, 20.Nov.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Carinski pas Neron u autobusu na Horgošu otkrio pokušaj šverca cigareta

Carinici su u sredu, 19. novembra na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom zaplenili 2.700 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u fabričkim šupljinama autobusa.

Krijumčarene cigarete su pronađene prilikom izlazne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je bio ka Minhenu.  Prilikom zaustavljanja na granici i vozač i svih 30 putnika rekli su da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.

Međutim, kako je carinski službeni pas Neron, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je učestvovao u kontroli, markirao pod vozila u prednjem delu, autobus je pregledan i mobilnim skenerom.

Analizom je utvrđeno da zaista postoje određene nepravilnosti i odstupanja u predelu poda iznad prednjih točkova, nakon čega je skinut tapacirung na boksovima za lični prtljag i alat.

Ispostavilo se da su fabričke šupljine bile do vrha ispunjene cigaretama "marlboro", "kent" i "davidov" sa akciznim markicama Republike Srbije i AP KiM.

Nakon otkrivanja krijumčarenih cigareta 29-godišnji vozač iz Velikog Trnovca je u svojoj izjavi napisao da "nije imao pojma" šta je sakriveno u autobusu, u koji je navodno seo u Bujanovcu, kako bi prevezao putnike do Minhena.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi podvig carinskog psa Nerona: Na Horgošu otkrio 2.700 paklica cigareta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019

Carinici su na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom juče zaplenili 2.700 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u fabričkim šupljinama autobusa...Krijumčarene cigarete su pronađene prilikom izlazne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je bio na putu od naše južne pokrajine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.