Izvor: Radio 021, 05.Feb.2021, 23:52

FOTO: Belivuk i ostali osumnjičeni prevezeni na saslušanje u tužilaštvo

Veljko Belivuk i drugi osumnjičeni da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se tereti za ubistva, otmice, prodaju droge i iznude - iz prostorija Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije prevezeni su na saslušanje u Specijalno tužilastvo za organizovani kriminal.

Kako je saopštio MUP, u pratnji 22 vozila, u kojima su se nalazili pripadnici organizovane kriminalne grupe, bile su specijalne jedinice Žandarmerije i specijalne jedinice SBPOK-a, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i pripadnici Interventne jedinice Policijske uprave za grad Beograd.

Kolonu policijskih vozila sa pritvorenicima obezbeđivale su specijalne jedinice, a okolne ulice na trasi do tužilastva bile su blokirane za saobraćaj tokom prolaska transporta sa pritvorenicima.

Cmolić: Nastavljamo dalji rad, niko nije jači od države

Vršilac dužnosti načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Ninoslav Cmolić izjavio je danas da će policija nastaviti dalji rad na prikupljanju dokaza protiv organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, ali i svih drugih kriminalnih grupa koje ugrožavaju bezbednost građana.

"Svi koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal i sledi dalji rad, pretresi na drugim lokacijama, hapšenje novih lica, a pored ove nastavićemo i sa novim akcijama i dokazaćemo da niko nije jači od države. Spremni smo na sve da zaštitimo bezbednost građana", rekao je Cmolić, prenosi MUP.

Prema njegovim rečima, jučerašnja akcija hapšenja 19 osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe počinili više teških krivičnih dela, trgovinu narkoticima, iznude, ucene, ubistva i sakaćenja ljudi, planirana je u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal duži vremenski period.

"Cilj nam je bio da prikupimo validne materijalne dokaze kako bi lica koja su juče uhapšena sklonili sa ulice na duži vremenski period. Radimo na tome da dokažemo ulogu svakog pojedinca u okviru organizovane kriminalne grupe, da prikupimo što više materijalnih dokaza, olakšamo posao tužilaštvu i da obezbedimo dovoljno dokaza da presude ne bi pale na sudu", rekao je Cmolić.

Prema njegovim rečima, ova kriminalna grupa, koju je pored Belivuka predvodio i osumnjičeni Marko Miljković, bila je dobro organizovana i krila se iza navijačke frakcije Partizana koju je predvodio Belivuk, već poznat policiji.

Cmolić je istakao da ovde nije reč o navijačima, već o kriminalcima i dodao da je prilikom pretresa na više lokacija u Srbiji, od kojih su neke bile prostorije date na korišćenje pripadnicima ove grupe na stadionu Partizana, policija između ostalog pronašla narkotike, oružje, kao i materijalne i biološke tragove, bitne za dalju istragu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.