Protiv 17 sarajevskih policajaca podignuta optužnica zbog korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2021, 19:53

Protiv 17 sarajevskih policajaca podignuta optužnica zbog korupcije

Protiv 17 sarajevskih policajaca uhapšenih zbog sumnje da su tokom obavljanja zadataka počinili više koruptivnih krivično-pravnih radnji podignuta je optužnica, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Kako je rečeno za portal Klix.ba, oni se terete da su od juna do polovine avgusta 2020. godine, prilikom saobraćajnih kontrola, od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtevali i primili, pored ostalog, novac, kako ih ne bi sankcionisali ili im >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izdali prekršajni nalog sa blažim kaznama bez zabrane upravljanja motornim vozilom i bez kaznenih bodova.

"Osumnjičeni su tokom istrage bili u pritvoru šest meseci, a uz optužnice sudu su predložene mere koje podrazumevaju zabranu obavljanja poslova policijskog službenika", rečeno je u Tužilaštvu.

Navedeno je da je za još pet policajaca, koji se nalaze pod merama zabrane, istraga u završnoj fazi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protiv 17 policajaca podignuta optužnica zbog korupcije

Izvor: B92, 05.Feb.2021

Protiv 17 sarajevskih policajaca uhapšenih zbog sumnje da su tokom obavljanja zadataka počinili više koruptivnih krivično-pravnih radnji podignuta je optužnica...Oni se terete da su od juna do polovine augusta 2020. godine, prilikom saobraćajnih kontrola, od vozača koji su počinili saobraćajni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.