Exit i dalje na Tvrđavi – festival dogodine traje pet dana!

Izvor: Novine novosadske, 12.Dec.2012, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Exit i dalje na Tvrđavi – festival dogodine traje pet dana!

exit-festival-crowdPremda je medijska scena Srbije prethodnih nedelja bila zatrpana informacijama o tome kako je dalje postojanje jednog od vodećih domaćih muzičkih festivala pod velikim znakom pitanja, prvi čovek Exit festivala, Dušan Kovačević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << potvrdio je da će publika i naredne godine prisustvovati Exitu 2013 u Novom Sadu. On objašnjava da je u jednom trenutku bilo izgleda da se festival ne održi, ali i da je uz pomoć i podršku kako gradske, tako i republičke vlasti, izražen čvrst stav da je Exit ipak jedan od vodećih brendova naše zemlje i da bi svako dovođenje u pitanje festivalskog održavanja bilo pogubno za sam grad, ali i celu zemlju, u ekonomskom, turističkom i kulturnom pogledu. Kovačević međutim ističe da će se politika menadžmenta znatno razlikovati u odnosu na politiku ranijeg festivalskog rukovodstva pre svega u tome što će festival biti znanto otvoreniji prema mladima i prema svim svojim sugrađanima, kao i da će menadžment festivala polagati račun o  finansijskom izveštaju festivala i učini ove informacije dostupne javnosti.

- Postojala je ideja u jednom trenutku da se napravi pauza sa festivalom, ali to bi bilo vrlo pogubno i štetno i za grad i za državu i za ljude. Svaki prekid doveo bi do narušavanja momenta u tome da Exit ima svoj kontinuitet, i da ima kontinuitet u tome da je proglašen i nominovan za najbolji evropski festival i da ima izuzetno poštovanje od cele evropske javnosti- kaže Kovačević za Novine novosadske. On objašnjava da će se Exit održati na Petrovaradinskoj sledeće godine i početi simbolično 10. jula na dan Teslinog rođenja. – Festival će trajati pet dana i počeće na dan Teslinog rođenja, kao jednog od znamenitijih Srba, čime će biti i jasan put Exita u narednim godinama. Biće to festival koji jeste jedan od vodećih srpskih bendova u svetu i trudićemo se, pored svih teškoća, da ovo bude jedno od najboljih  festivalskih izdanja-kazao je Kovačević. On napominje da je novi menadžment zatekao neke od problema na čijem se rešavanju aktivno radi. Kovačević ističe da će Exit osnovati i fond za obnovu Tvrđave, ali i da će razmišljati o trajnom rešenju lokacije Exitovog kampa. – Problem kampa postoji, ali i naša želja da on bude u samom gradu zbog dva razloga: prvo samim posetiocima je to bolje i bolja je logistika i njihov smeštaj. Drugo, ako su posetioci u gradu mnoga je veća ekonomska potrošnja razumljivo u samom gradu. Podsetiću da je dobit grada od Exita bila 13, 4 miliona evra što je nesamerljivo u odnosu na 300 hiljada evra koje grad ulaže u festival. Dobit je dakle višestruka. Međutim, postoji ideja i inicijativa i mi već razmišljamo o tome da problem kampa bude rešen na vreme, a ne uoči samog festivala da to bude problem. Definitivno, bolje za grad i sve nas, a i posetioce, je da kamp bude u gradu. E sad, pokazalo se da je Ribarac loše rešenje jer plavi, šuma kod Filozofskog je nebezbedna,  a Oficirac je možda i najbolje rešenje, ali tu postoji problem sa izvorištem “Vodovoda”. Gledaćemo da se to nekako prenebregne i da se izvorište zaštiti ako je to ikako moguće. Ali, svakako, pokušaćemno da nađemo trajno rešenje za kamp koji bi mogao da funkcioniše i posle i pre Exita kao onaj prvi nulti Exit festival 2000. godine- objasnio je Kovačević za Novine novosadske.
On je danas u Beogradu, zajedno sa Exit timom, potvrdio da će Exit nastaviti da se održava u Novom Sadu. Više o svemu možete pročitati u sutrašnjem broju našeg nedeljnika “Novine novosadske”, u kom se nalazi eskluzivni intervju sa novim prvim čovekom Exita, a čiji besplatni primerak možete naći na autobuskim stajalištima, objektima Univerexporta i svim posećenijim klubovima i kafeima u gradu.
Sava Nikić

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.