Izvor: Radio 021, 19.Jan.2020, 12:37 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Evo zašto je važno sačuvati vodu u kojoj ste kuvali testeninu
Kuvanje testenine jedna je od najjednostavnijih tehnika kuvanja. Čak i ako nemate iskustva, možete je uspešno pripremiti.
Međutim, ovaj lagani zadatak ima više trikova nego što ste mislili, a upotreba vode od testenine je jedan od njih, ali mnogi ga vrlo često zaborave, navodi Riders dajdžest.
Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne treba baciti, jer je puna skroba i soli. Iako izgleda mutno i prljavo, te su stvari ključne za uspešan umak i predivno jelo od testenine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Šta treba da uradite?
Nakon što ste završili kuvanje testenine, izvadite je iz lonca, a ostavite onoliko vode koliko vam je potrebno za pripremu umaka (obično je to količina koja stane u jednu šoljicu). Zatim u lonac s vodom dodajte sastojke za sos koji želite da pripremite, a na kraju dodajte testeninu.
Skrob u vodi će dati svilenkastu strukturu sosu, a so će poboljšati ukus. Takođe, skrob će delovati kao sredstvo za zgušnjavanje umaka.
Ovaj trik je ono što vrhunska jela od testenine odvaja od prosjčnih, a savršen je za pravljenje jednostavnih umaka kao što je cacio e pepe, umak za špagete sa sirom i biberom ili ragu, umak od mesa.
Autor: Index.hr
Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.