Evo zašto je važno sačuvati vodu u kojoj ste kuvali testeninu

Kuvanje testenine jedna je od najjednostavnijih tehnika kuvanja. Čak i ako nemate iskustva, možete je uspešno pripremiti.
Evo zašto je važno sačuvati vodu u kojoj ste kuvali testeninu
Foto: Pixabay
Međutim, ovaj lagani zadatak ima više trikova nego što ste mislili, a upotreba vode od testenine je jedan od njih, ali mnogi ga vrlo često zaborave, navodi Riders dajdžest.
 
Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne treba baciti, jer je puna skroba i soli. Iako izgleda mutno i prljavo, te su stvari ključne za uspešan umak i predivno jelo od testenine.
 
Šta treba da uradite?
 
Nakon što ste završili kuvanje testenine, izvadite je iz lonca, a ostavite onoliko vode koliko vam je potrebno za pripremu umaka (obično je to količina koja stane u jednu šoljicu). Zatim u lonac s vodom dodajte sastojke za sos koji želite da pripremite, a na kraju dodajte testeninu.
 
Skrob u vodi će dati svilenkastu strukturu sosu, a so će poboljšati ukus. Takođe, skrob će delovati kao sredstvo za zgušnjavanje umaka.
 
Ovaj trik je ono što vrhunska jela od testenine odvaja od prosjčnih, a savršen je za pravljenje jednostavnih umaka kao što je cacio e pepe, umak za špagete sa sirom i biberom ili ragu, umak od mesa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.