Izvor: Luftika.rs, 10.Feb.2022, 13:08

Direktor Centra iz Gradišta pušten uz nanogicu, preti mu zatvor zbog nasilja nad suprugom i njenom porodicom

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je Osnovnom sudu u Velikom Gradištu optužni predlog protiv Danijela Ž. iz Velikog Gradišta zbog tri krivična dela nasilje u porodici.
Njemu se na teret stavlja da je 31. januara 2022. godine primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka.
Kako je za Telegraf.rs saopštio portparol OJT Veliko Gradište Boban Novaković, do nasilja je došlo nakon što je supruga osumnjičenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << navela da želi da ga napusti.
– Najpre vikao i galamio, a zatim joj zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će zaklati ko bude prišao njegovom detetu, da bi joj potom stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci.
Taštu je vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice. Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, kojom prilikom mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože – dodaje Novaković.
Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje jedne godine i meru bezbednosti zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine.
Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogicu) do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu.
Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na navedena lica.
Uhapšen direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradišu, napao ženu i njenu porodicu pred bebom

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Direktor Centra za socijalni rad SMENJEN SA FUNKCIJE zbog optužbi za porodično nasilje, na njegovo mesto postavljena zamena

Izvor: Blic, 11.Feb.2022, 10:47

V.d. direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu Danijel Živanović (37), protiv koga je podneta optužnica za tri krivična dela nasilje u porodici, smenjen je sa funkcije, saznaje Telegraf.rs.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.