Delio pilule za potenciju u zamenu za glasove

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delio pilule za potenciju u zamenu za glasove

Južnokorejski grad Suvon otvorio je istragu protiv jednog kandidata na današnjim parlamentarnim izborima.

Osumnjičeni kandidat je navodno pripadnicima starijega muškog biračkog tela delio pilule za potenciju u zamenu za glasove.

"Tek treba utvrditi istinitost optužbi. Ako se potvrde konstatovaćemo da se radi o povredi izbornih pravila", rekao je portparol tužilaštva u Suvonu.

Kupovina glasova u Južnoj Koreji je kažnjiva. Kazna može iznositi pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ili više godina zatvora ili to može biti novčana, u iznosu od 7.600 evra. Kažnjava se i korumpirani birač plaćanjem novčane kazne 50 puta veće od vrednosti mita.

Po pisanju lista "Dong-A Ilbao", istragom će se utvrditi razlozi zbog kojih je kandidat, čije ime nije objavljeno, posedovao tako velik broj tableta kojima se sprečava erektilna disfunkcija s obzirom na to da se ovaj lek ne izdaje bez lekarskog recepta.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.