Dan mladog Portugizera

Izvor: Novine novosadske, 14.Nov.2012, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan mladog Portugizera

Mackov_podrum_vojvodinaonline.comTurističke organizacije Iriga i Grada Novog Sada u saradnji sa vinarijom “Mačkov podrum”, organizuju Dan mladog Portugizera u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu, sutra, 15. novembra , sa početkom u 17 časova. Ova se svečanost tradicionalno održava svakog trećeg četvrtka u mesecu novembru, a u čast mladog vina – Svatovca.
Osnivač vinarije „Mačkov podrum“ iz Iriga Sava Jojić istakao je da ta vinarija već petu godinu za redom, kada se širom sveta obeležava Dan mladog vina, u centru Novog Sada organizuje Dan mladog Portugizera – Svatovca, a posetioci će, uz bogat kulturnoumetnički program, imati pirliku i da besplatno degustiraju ovogodišnji Portugizer.
Vinarija „Mačkov podrum“ je ustanovila i utemeljila za Dan mladog Portugizera i književnu nagradu za najlepšu pesmu o vinogradima, vinu i ljubavi, kao i titulu viteza Portugizera, koji i otvara manifestaciju Dan mladog Portugizera – Svatovca. Titula viteza ove godine dodeljena je poznatom umetniku – glumcu i vrsnom poznavaocu vina i vinske kluture Aljoši Vučkoviću, koji će i otvoriti ovu vinsku manifestaciju. Zaštitno lice i Dama mladog Portugizera je poznata glumica Danijela Vranješ.
Direktor Turističke organizacije Novog Sada Dragan Nedeljković i direktor Turističke organizacije Irig Gordan Bajić istakli su turistički značaj ove manifestacije i naglasili da će je i ubuduće podržavati, jer oživljava vinsku kulturu ovog kraja. Organizatori su pozvali sugrađane i goste Novog Sada da sa sobom ponesu čaše kako bi mogli da degustiraju mlado vino, uz pesmu i tamburaše.
Izvor: In radio

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Dan mladog Portugizera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2012, 11:46

NOVI SAD -..Turistička manifestacija "Dan mladog Portugizera – Svatovca" biće danas održana na Trgu slobode Novog Sada, najavljeno je u Turističkoj organizaciji Novog Sada (TONS). Početak je u 17 sati, a u programu će učestvovati i Folklorni ansambl "Vila"..."Manifestacija se održava u slavu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.