Noć pozorišta u Srbiji

Izvor: Press, 13.Nov.2012, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć pozorišta u Srbiji

U subotu 17. novembra 2012 godine, po drugi put će se održati manifestacija Noć pozorišta u Republici Srbiji

Manifestacija će se održati u okviru međunarodne organizacije European theatre night, uz podršku Ministarstva za kulturu i javno informisanje, lokalnih samouprava i kulturnih institucija iz 15 gradova i opština: Vranje, Pirot, Novi Pazar, Kragujevac, Aranđelovac, Lazarevac, Zaječar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Šabac, Vršac, Sremska Mitrovica, Ruma, Novi Sad, Kikinda, Apatin i Subotica.

U 46 kulturnih institucija, navedenih gradova, učesnica manifestacije (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke, arhivi, galerije, klubovi i dr.), biće održano preko 60 predstava i 30 propratnih sadržaja (preformansi, muzičkih događaja, muzejskih postavki, radionica, izložbi, i sl.), a kao novina ove godine biće začetak prakse priključenja i promovisanje dramskih sekcija osnovnih škola čije će najbolje predstave biti igrane u "Noći pozorišta".

European theatre night je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi kultura široj javnosti.

Pored Hrvatske i Srbije realizuje se u Slovačkoj, Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Mađarskoj i Austriji, od 2013. godine u Španiji i Portugaliji.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Apatin,   Subotica,   Vranje

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Noć pozorišta po 2. put u Srbiji

Izvor: B92, 14.Nov.2012, 11:30

Manifestacija "Noć pozorišta" biće drugi put održana u Srbiji 17. novembra i to u 15 gradova: u Vranju, Pirotu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Arandjelovcu, Lazarevcu, Zaječaru, Šapcu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Novom Sadu, Kikindi, Apatinu i Subotici, najavili su danas organizatori...U 46 kulturnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.