Dan mladog Portugizera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2012, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan mladog Portugizera

NOVI SAD -

Turistička manifestacija "Dan mladog Portugizera – Svatovca" biće danas održana na Trgu slobode Novog Sada, najavljeno je u Turističkoj organizaciji Novog Sada (TONS). Početak je u 17 sati, a u programu će učestvovati i Folklorni ansambl "Vila".

"Manifestacija se održava u slavu mladog vina, istovremeno u svim zemljama sveta u kojima se proizvodi vino", rekao je organizator i pokretač ove akcije Sava Jojić, vlasnik vinarije "Mačkov podrum" u Irigu, dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se po tradiciji Dan mladog vina obeležava trećeg četvrtka u novembru.

Jojić je kazao da će građani danas biti u prilici da besplatno probaju mladi Portugizer proizveden u njegovom podrumu.

Vlasnik vinarije je pozvao Novosađane da sa sobom ponesu samo čaše za vino, a za sve ostalo će se, kako je rekao, postarati organizatori.

"Ove godine prvi put proglašavamo viteza 'Portugizera' koji će i otvoriti manifestaciju, a to će biti proslavljeni glumac Aljoša Vučković", rekao je Jojić, dodajući da je po prvi put i izabrano zaštitno lice 'Portugizera' glumica Danijela Vraneš.

Direktor TONS Dragan Nedeljković je kazao da će ta organizacija podržati sve akcije koje obogaćuju turističku ponudu grada.

"Pet godina zaredom se održava ova manifestacija i svake godine je sve posećenija, što samo po sebi govori o njenom značaju", rekao je Nedeljković, dodajući da se zahvaljujući mladom Portugizeru Novi Sad našao u društvu velikih evropskih gradova koji danas slave mlado vino.

Direktor TO Iriga, Gordan Bajić je kazao da je to mesto od davnina poznato kao centar vinarstva, a da je Fruškogorsko vinogorje bilo poznato i u starom Rimu.

"U prečniku od 200 metara u centru Iriga nalazi se 20 vinskih podruma koji su međusobno povezani hodnicima", rekao je Bajić precizirajući da su ti podrumi većinom zapušteni.

Kako je najavio, u saradnji sa pokrajinskim Sekreatarijatom za privredu dogovoreno da u naredna dva- tri meseca prvom ciklusu bude renovirano najmanje desetak podruma, čime bi značajno bila poboljšana turistička i vinska ponuda Iriga.

"Naš kum Pera, dipl. agronom, reč o ovom, reč o onom,

sve uz vino, porto-gizer, 'di gutljaji sami klize."

Đorđe Balašević "Al' se nekad dobro jelo"

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dan mladog Portugizera

Izvor: Novine novosadske, 16.Nov.2012, 01:15

Turističke organizacije Iriga i Grada Novog Sada u saradnji sa vinarijom “Mačkov podrum”, organizuju Dan mladog Portugizera u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu, sutra, 15. novembra , sa početkom u 17 časova. Ova se svečanost tradicionalno održava svakog trećeg četvrtka u mesecu novembru, a...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.