Izvor: Luftika.rs, 14.Maj.2021, 12:09

Čeda Jovanović: Ruski agenti su mi drogirali ćerku, policija tražila da ćutim o tome

Čedomir Jovanović, predsednik LDP-a, obavestio je domaću javnost da je na lični zahtev, iz revolta, ukinuo policijsko obezbeđenje koje mu je dodeljeno pre tačno 20 godina jer je prethodno doneta odluka da se zaštita uskrati njegovoj deci.
Ovakva odluka nema pismenu naredbu, već je doneta usmeno, tvrdi Jovanović.
– Došli su ljudi iz Uprave za obezbeđenje ličnosti i obavestili me da ukidaju obezbeđenje za moju decu. Tražio sam da mi napismeno dostave procenu po kojoj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << takva odluka doneta, ali rekli su da nema papira, već da mi prenose usmeno. Onda sam rekao: ‘Mene ćete da čuvate, a moju decu nećete?! E, pa ne može!’ i vratio sam obezbeđenje – rekao je Jovanović u izjavi za Blic.
On smatra da za ovakvu odluku nadležnih nema logičnog objašnjenja jer na svakodnevnom nivou dobija pretnje, a da je razlog što ne postoji pismeno obrazloženje skidanje odgovornosti države ukoliko se neka od pretnji i ostvari.
Njemu pretnje stižu uglavnom preko društvenih mreža, a njima su obuhvaćeni svi članovi njegove najbliže familije.
– Narkomane, bliži ti se kraj, neće te spasiti ni policija ni vojska, narod će presuditi i tebi i još nekima – stoji u jednoj pretnji na Fejsbuku, dok se u još jednoj preti članovima njegove porodice.
– Treba čovjeka pustiti da živi, ali mu prvo pobit svu familiju da vidi kako je tugovati za svojima kada ih nema – glasi još jedna morbidna objava na društvenoj mreži.
On je u istoj izjavi otkrio do sada nepoznate informacije i slučaj iz leta 2019. godine kada je njegova ćerka napadnuta od strane, kako kaže Jovanović, agenata ruske službe.
– U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u ‘Mek’, a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih – ispričao je lider LDP-a.
Prilikom izjava u MUP-u zamoljen je od strane policijskih službenika da o ovom slučaju ne govori u javnosti, ali sada smatra da nema više razloga da ćuti.
– Mihajlu su rezervisali grobnicu i štampali mu umrlice! Kada putuje zbog školovanja u Nemačkoj ga dočekuje nemačka policija, u Engleskoj engleska. Takav život vodi. A pitao me je nedavno zašto ne može sam sa devojkom da izađe, pa sam mu po ko zna koji put objašnjavao – svedoči Jovanović o svakodnevnici njega i njegove porodice.
Pre nekoliko dana imao je još jednu bizarnu situaciju kada je u bezbednosnoj pratnji išao na jedan od sastanaka, jer je jedan prolaznik videvši ga skinuo pantalone i pokazao mu polni organ. Sve se odigralo na semaforu, a Jovanović je ogorčen jer niko iz njegove policijske pratnje u tom trenutku nije odreagovao.
– To je trajalo tri minuta, ali niko iz moje pratnje nije odreagovao. I da nisam bio tu i da nisam štićena ličnost, pa valjda je red da sankcionišu onoga ko narušava javni red i mir – ogorčen je Jovanović.
Njemu je obezbeđenje dodeljeno sada već davne 2001. godine kada mu je ispod automobila pronađena bomba.  Na prvoj sednici Koštunicine vlade, tri godine kasnije, obezbeđenje mu je ukinuto, ali je samo sedam dana kasnije ono vraćeno nakon procene policije da mu je bezbednost ozbiljno ugrožena.
Jovanović i njegova supruga koji u tom trenutku imaju samo jedno dete, dobijaju obezbeđenje ispred zgrade u kojoj su živeli. Nakon proširenja porodice, svako dete dobilo je sopstvenu pratnju jer je po procenama nadležnih to bilo neophodno.
Jovanović, nekada smatran za jednog od opozicionih lidera, sada je po sopstvenoj tvrdnji pod još većim pritiskom, naročito nakon emitovanja serije “Porodica”.
– Neko ovakvim postupcima pokušava da me konfrontira Vučiću – tvrdi Jovanović, a na pitanje da li je sa Vučićem razgovarao o pretnjama koje dobija odgovorio je da nije “jer to nije tema kojom jedan predsednik treba da se bavi”, prenosi Nova.rs.
Čeda Jovanović: Odluka o mom privođenju obična provokacija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.