Izvor: Radio 021, 16.Okt.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv taksista zbog štrajka

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv organizatora štrajka taksista u Beogradu sa obrazloženjem da su izvršili krivično delo zloupotrebe prava na štrajk, saopštilo je danas to udruženje.

Štrajkom je, kako tvrdi, ugrožena bezbednost građana, naneta materijalna šteta i stvorena loša slika glavnog grada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Vučić je krivičnu prijavu podneo protiv Aleksandra Bjelića, predstavnika Saveza taksi udruženja Srbije "Satus", Vlade Bulatovića iz Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd i Saše Kneževića iz Ugovorne privredne taksi komore.

"Danima smo bili svedoci javne zloupotrebe prava na štrajk predstavnika taksi kartela koji je iskoristio štrajk i mogućnost blokade grada kao sredstvo pritiska na Vladu, predsednika i nadležne organe, a sve zarad ostvarivanja svojih nelegitimnih ciljeva", navedeno je u prijavi.

Prema Vučićevim rečima, ne samo da je štrajk taksista nezakonit, već je "jedini razlog štrajka bilo gašenje aplikacije CarGo i gušenje konkurencije, sa ko zna kojim sve zahtevima i interesnim grupama iza toga".

Dodao je da "750.000 članova tog udruženja neće dozvoliti da se ucenjuje država, maltretiraju građani i zloupotrebljava ustavno pravo na štrajk".

"Da li sada ovo znači da svako ko može da parališe grad to treba i da uradi kako bi ispunio svoje interese", upitao je Vučić.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.