CarGo podneo krivičnu prijavu protiv taksista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv taksista

Predsednik Udruženja građana "CarGo“, Aleksandar Vučić, podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv organizatora štrajka taksista zbog, kako je saopšteno iz Udruženja, krivičnog dela zloupotrebe prava na štrajk.

Oni su na taj način, dodaje se u saopštneju, ugrozili bezbednost građana, naneli materijalnu štetu i uticali na stvaranje loše slike glavnog grada.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je krivičnu prijavu podneo protiv Aleksandra Bjelića, predstavnika Saveza taksi udruženja Srbije "Satus“, Vlade Bulatovića iz Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd, i Saše Kneževića iz Ugovorne privredne taksi komore.

"Danima smo bili svedoci javne zloupotrebe prava na štrajk od strane predstavnika taksi kartela. Na prvom mestu, štrajk je organizovan i vođen suprotno zakonu. Taksi kartel iskoristio je štrajk i mogućnost blokade grada kao sredstvo pritiska na Vladu, predsednika i nadležne organe, a sve zarad ostvarivanja svojih nelegitimnih ciljeva“, naveo je Vučić u prijavi.

On je naglasio da 750 hiljada članova tog udruženja neće dozvoliti ucene i zloupotrebe.

"Ne samo da je štrajk taksista nezakonit, već je jedini razlog štrajka bilo gašenje aplikacije 'CarGo' i gušenje konkurencije, sa ko zna kojim sve zahtevima i interesnim grupama iza toga. Naglašavam da 750 hiljada članova našeg udruženja neće dozvoliti da se ucenjuje država, maltretiraju građani i zloupotrebljava ustavno pravo na štrajk“, poručio je Vučić.

Predsednik Udruženja građana "CarGo" se takođe zapitao "da li sada ovo znači da svako ko može da parališe grad to treba i da uradi kako bi ispunio svoje partikularne interese?", i dodao da "smatra da se na ovaj način šalje jako loša poruka svima“.

U krivičnoj prijavi se navodi da je Aleksandar Bjelić je na štrajku poručio da "nema pregovora i da traže gašenje aplikacije 'CarGo'“, a da Zakon o štrajku navodi da su "organizatori dužni da pokušaju sporazumno da reše nastali spor“.

"Predsednik države, Vlada i drugi nadležni organi više puta su javno osudili štrajk taksista i uputili im otvoren poziv na dijalog i rešavanje problema, koji oni nisu prihvatili, nego su prešli u radikalizaciju protesta“, istakao je Vučić.

On je dodao da nije prvi put da taksisti zloupotrebljavaju pravo na štrajk i da su ranije Vlada i nadležni organi popustili pod pritiskom taksi kartela i ispunili im tadašnje zahteve - oprost poreskog duga, da im se ne vrši zaplena vozila zbog neplaćanja poreza i ostali zahtevi.

Vučić je uz krivičnu prijavu predao i dokazne materijale i pozvao Više javno tužilaštvo da pred nadležnim sudom pokrene krivični postupak protiv prijavljenih u kojem će zahtevati krivičnu osudu i najstrožu moguću kaznu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.