Izvor: Radio 021, 13.Feb.2019, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Kampanja Budućnost Srbije finansira se u skladu s ovlašćenjima predsednika

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se kampanja "Budućnost Srbije" finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima Vlade i predsednika države.

Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje budžetske linije, ona je odgovorila da se "pravi tema od nečega što nije tema".

"Pitate me kako se finansira to da legitimno izabrani predsednik Srbije putuje po Srbiji i viđa se sa građanima i privrednicima", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Brnabić.

Prema njenim rečima, "posao je predsednika, ako želi da odgovorno i ozbiljno radi kao što to čini Vučić, da ide svuda po zemlji i razgovara s građanima". Kako kaže, to je "suština i srž demokratije".

Brnabić je rekla da "ne zna kakvo je posebno finansiranje potrebno za obilazak i razgovor s građanima" i dodala da je "pohvalno što će obići više od sto lokalnih samouprava i razgovarati s građanima i privrednicima o njihovim problemima".

"U svakoj normalnoj zemlji predsednik Republike može i treba da razgovara sa građanima i ni u jednoj normalnoj zemlji ovo nije tema", rekla je premijerka i upitala da li bi se u Italiji, da predsednik obilazi zemlju, postavljalo pitanje ko finansira tu kampanju i razgovor s građanima.

"Finansira se u skladu sa onim što su ustavna ovlašćenja Vlade i predsednika", rekla je Brnabić. Dodala je da to "nije kampanja koja ima u sebi vatrometa i skupa sredstava", navodeći da se "u njoj koriste najosnovnija bina i ozvučenje".

Na insistiranje novinara koliko to košta, odgovorila je: "Pitate me za nešto što je posao predsednika Republike".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.