Blokada Vibera i WhatsAppa tokom izbora u Crnoj Gori - presedan

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2016, 06:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada Vibera i WhatsAppa tokom izbora u Crnoj Gori - presedan

Direktor komunikacija kompanije Viber za Centralnu i Istočnu Evropu, Vuk Brajović, izjavio je da ta kompanija smatra da je odluka Agencije za elektronske komunikacije - EKIP - o suspenziji popularne mreže bila očekivana i da je to što se, kako je naveo, dogodilo u Crnoj Gori bio izuzetak, ako ne presedan u istoriji kompanije.

Viber u svojoj platformi ima funkcije protiv spama, koje deluju čim se detektuju takve poruke, kazao je Brajović CDT-u. On je dodao da Viber stoji na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << raspolaganju svim državnim institucijama Crne Gore svim svojim kapacitetima, kako bi se utvrdilo činjenično stanje zbog situacije, koja se desila sa slanjem neverovatno velikog broja spam poruka.

Podsećamo, crnogorska Agencija za elektronske komunikacije i poštansku delatnost naložila je svim telekomunikacionim operaterima u Crnoj Gori da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa, jer su te aplikacije "upotrebljene za neželjenu komunikaciju s korisnicima" tokom održavanja redovnih parlamentarnih izbora.

Odluka Agencije je, prema pisanju medija, usledila pošto su građanima Crne Gore počele da stižu propagandne poruke iz Velike Britanije i Kine.

Viber i WhatsApp kompanije kažu "da nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i da poštuju najstrože bezbednosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka".

Viber i WhatsApp su ponovo dostupni u Crnoj Gori.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Isključivanje Vibera tokom izbora u Crnoj Gori istorijski presedan kompanije!

Izvor: NovaEnergija.net, 17.Okt.2016

Direktor komunikacija kompanije Viber za centralnoistočnu Evropu, Vuk Brajović, izjavio je da ta kompanija smatra da je odluka Agencije za elektronske komunikacije – EKIP o suspenziji te mreže bila očekivana i da je to što se, kako je naveo dogodilo u Crnoj Gori bio izuzetak, ako ne presedan u...

Nastavak na NovaEnergija.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.