Izvor: Luftika.rs, 09.Jun.2020, 12:49

Bivši fudbaleri čačanskog Borca započeli štrajk glađu

Nekadašnji igrači čačanskog Borca otpočeli su tokom jučerašnjeg dana štrajk glađu i poručili da će u njemu istrajati, sve dok im se neisplate brojne zaostale zarade.
Čak 25 fudbalera, koji su potpisali saopštenje pre stupanja u štrajk glađu, izjavili su kako su izigrani i kako im nisu isplaćene zarade, jer je Borac istupio iz svih takmičenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da bi potom FK Provo preimenovali u Borac 1926.
Oni su se okupili na trgu u Čačku i poručili su da će tu ostati do ispunjenja svojih zahteva.


Neka ceo svet gleda najveću sramotu u istoriji srpskog fudbala, štrajk glađu profesionalnih fudbalera koji su planski prevareni.Tu smo i ne idemo nigde, čekamo sutra strane izveštače da nas posete.
Gepostet von Sindikat Profesionalnih Fudbalera Nezavisnost am Montag, 8. Juni 2020

“Neka ceo svet gleda najveću sramotu u istoriji srpskog fudbala, štrajk glađu profesionalnih fudbalera koji su planski prevareni. Tu smo i ne idemo nigde, čekamo sutra strane izveštače da nas posete”, poručili su štrajkači preko Fejsbuk stranice Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, a preneo portal Nova.
Tokom dana dobili su podršku od velikog broja kolega koji su im poručili da su uz njih , a štrajkačima je podršku pružio i Mirko Poledica, čelnik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.
Bivši provitimci Borca su najpre pismom obavestili upravu grada o potrživanjima novca na ime neisplaćenih zarada, na šta su pravo dobili i odlukama suda, ali je ona ostala nema na to.
Navodno, iz grada je rečeno da pismo uopšte nije stiglo, iako je otpremnica stigla na adresu pošiljaoca.
Rok od deset dana za reakciju grada je prošao, te su fudbaleri odlučili da stupe u štrajk glađu.
Protest je počeo u ponedeljak od 19.00 ispred skupštinske zgrade Grada Čačka, međutim reakcije iz grada i dalje nema.
Naprotiv.
“U zgradu su ušli gradonačelnik, zamenica gradonačelnika i predsednik Skupštine grada. Prošli su na deset metara od igrača, nisu se udostojili ni ‘dobar dan’ da kažu”, navedeno je u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera koji pruža podršku fudbalerima u protestu.
Navedeno je da će protest biti nastavljen.
“Uskoro stiže šator, idemo dalje, biće fudbala, druženja sa velikim brojem ljudi koji nas posećuju. Štrajk glađu se nastavlja. Stidi se, Srbijo, šta si doživela, neka ti se smeje ceo svet”, ističe se u saopštenju.
Nisu imali za Paninijev album, pa ga je dečak napravio sam (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.