Autorka „Prijatelja“ linčovana jer su svi likovi bili belci, oprost greha platila 4 miliona $

Izvor: Luftika.rs, 01.Jul.2022, 14:24

Autorka „Prijatelja“ linčovana jer su svi likovi bili belci, oprost greha platila 4 miliona $

Borba protiv diskriminacije, za ravnopravnost i toleranciju među polovima, rasama i pripadnicima različitih seksualnih orijentacija. Ova plemenita ideja poslednjih godina poprima neke svoje nakazne oblike koji se preslikavaju na sva životna polja, a negativne konsekvence osećaju se i u umetnosti, njenoj slobodi i kreaciji.
Poslednji primer vidljiv je i kroz postupak koautorke čuvene serije “Prijatelji” (Friends) Marte Kaufman koja se izvinjavala publici širom sveta zbog činjenice >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da su glavni junaci ove serije pripadnici bele rase.
Ona je kazala da joj je žao što “Prijatelji” nisu imali crnca ili crnkinju u glavnoj glumačkoj podeli, ali da je svakako srećna što je sarađivala sa ovih šestoro glumaca koji su stekli svetsku popularnost zahvaljujući ovom projektu.
Foto: Taylor Jewell/Invision/AP/REX/Shutterstock Marta je javno rekla da se svima izvinjava i tim povodom je uplatila 4 miliona dolara za edukaciju afričke dece.
– Naučila sam mnogo poslednjih 20 godina. Priznanje i prihvatanje krivice nije lak proces. Bolno je pogledati sebe u ogledalu. Posramljena sam što nisam znala to pre 25 godina – kazala je ona za LA Times.
Ovaj njen gest posledica je agresivne i negativne kampanje na internetu usmerene prema autorima serije, zbog supremacije bele rase u jednom od najpopularnijih televizijskih projekata svih vremena.
Sve ovo iznova donosi pitanje, da li je insistiranje na ovoj vrsti zastupljenosti različitosti po svaku cenu već sada otišlo predaleko?
Proslavili 26. rođendan: Zanimljivosti o seriji “Prijatelji” koje znaju samo najveći fanovi

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.