Izvor: Radio 021, 03.Maj.2021, 13:14

Ambasadorka Kine: Saradnja Srbije i Kine da se nastavi još intenzivnijim tempom

Kina je do sada isporučila tri miliona Sinofarm vakcina, jedan je od zaključaka današnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadorke Kine Čen Bo.

Vučić i Čen Bo razmotrili su i detalje u vezi sa komercijalnim ugovorom za izgradnju deonice auto-puta od Požege do Boljara, duge 107 kilometara, sa 97 mostova i velikim brojem tunela.

Bilo je reči i o novim infrastrukturnim projektima poput izgradnje Sektora C beogradske obilaznice na auto-putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << E-70/E-75 na deonici Bubanj Potok–Vinča–Pančevo, kao i o izgradnji koridora Požarevac-Gradište-Golubac.

Kako je poručeno, Vučić očekuje da će biti još novih projekata kao što su HBIS u Smederevu, Ziđin u Boru, Šangdong Linglong u Zrenjaninu, Mint Automotiv u Loznici i Meitu u Obrenovcu.

Posebna tema razgovora bio je, poručeno je iz kabineta predsednika, i jedan od najvećih komunalnih infrastrukturnih projekata revitalizacije i izgradnje kanalizacione mreže sa fabrikom za prečišćavanje otpadnih voda u 65 lokalnih samouprava u Srbiji, "čime će se u značajnoj meri odgovoriti na ekološke izazove, ali i unaprediti kvalitet života građana Srbije".

Čen Bo se nada će se izuzetna saradnja Srbije i Kine nastaviti "još intenzivnijim tempom", a Vučić da će predsednik Kine Si Đinping ponovo posetiti Srbiju čim to uslovi budu dozvolili.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.