Четвртком у Новом Саду су сви весели! (четвртак, 23. новембар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Nov.2023, 08:01

Четвртком у Новом Саду су сви весели! (четвртак, 23. новембар)

Овај четвртак ће бити ведрији од претходних дана, мада јутарња температура ће бити нула степени, највиша дневна температура неће прећи 7 степени. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује овог четвртка у Новом Саду:
Друго у низу предавања у КС Свилара, биће одржано данас у сарадњи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са Центром за бихејвиорална истраживања у психологији СТАР биће посвећено развоју деце близанаца. Фото: Instagram.com/star.centar На предавању ће бити више речи о специфичностима близаначке трудноће, карактеристикама развоја деце близанаца, њиховом специфичном језику који развију у детињству, зашто је један близанац доминантнији, а други у “сенци”. На крају, као увод у следеће предавање, биће речи и о типичним изазовима који се стављају пред родитеље када добију близанце.
Након предавања сви присутни могу да учествују и да поставе питања проф. др Александри Стојадиновић. Предавање ће се одржати од 18:00 часова у КС Свилара и улаз на предавање је бесплатан.
Три једночинке : Јубилеј, О штетности дувана и Просидба у извођењу позоришне трупе Простор, играју се од 20.30 часова у Амфитеатару на Спенсу. Фото: new.gigstix.com О догађају: Чехов као писац даје бескрајне могућности глумцима за размаштавање и разигравање својих ликова. Ови ликови су комични чак и у тренуцима када пролазе кроз своје личне трагедије. Изоштрени су у смислу карактера. Зато смо, са великим уживањем у самом процесу рада, заокружили ову представу састављену од 3 једночинке.
Концерт „Black symphony“ у Српском народном позоришту, 23. новембра „Black Metallica tribute band“ и „Зрењанинска филхармонија“ у четвртак 23. новембра приређују музички спектакл „Black symphony“ за све љубитеље хеви метала и класичних инструмената. Концерт ће се одржати у Српском Народном Позоришту у Новом Саду од 20 часова.
Светски мјузикл „Веселе девојке“, редитеља Радета Вукотића са почетком у 20.00 часова одржаће се на Новосадском сајму. Фото: PrtSc/Facebook.com/explorenovisad Улоге тумаче: Тијана Дапчевић, Маја Брукнер, Зорана Павић, Јелена Ђукић, Ивана Петерс и Светлана Сретеновић.
У овом музичко-сценском спектаклу, који је адаптација истоименог америчког мјузикла, Вукотић „прича причу“ о пет најбољих другарица из детињства које се поново окупљају на девојачкој вечери у част удаје ћерке једне од њих. Осим свима добро знаних музичких нумера попут Андреа, Апсолутно твој, Хајде да лудујемо, Јутро је… представу чини занимљивом и драмски сукоб између две другарице у који су, наравно, уплетене и све друге.
Преплићу се животне приче пет различитих жена- приче о срећи и љубави, пријатељству и поверењу, али и незадовољству и неостварености.
Представа „Ноћ Богова“ у Позоришту младих од 19:30 часова „Ноћ богова“ хрватског позоришног писца Мире Гаврана, могло би се рећи да је то трагикомедија са елементима фарсе у оквиру политичког театра, комад о љубави, пријатељству и владању, пун неочекиваних обрта.
Представа је редитеља Марка Манојловића, а играју Војин Ћетковић, Дејан Луткић и Небојша Илић.
Многи који су већ гледали ову представу ће желети да обнове штиво, а ви који нисте, поручујемо вам да то не пропустите.
Планирани радови: Без воде од 8 до 12 сати бити Улица Олге Петров на Адамовићевом Насељу.
А због планираних радова на реконструкцији цевовода у Фабрици воде, и данас ће у целој дистрибутивној мрежи бити ослабљен притисак, а постоји могућност да ће доћи и до повремених прекида у испоруци воде.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Уживајте!
Za njegove noževe čula je čitava Srbija: Zanatlija Saša Trkulja – kovač, oštrač i graver u jednom (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Четвртком у Новом Саду су сви весели! (четвртак, 23. новембар) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.