Izvor: Luftika.rs, 14.Jun.2020, 16:55

2 meseca se borio sa koronom, a sada se bori sa milionskim računom za lečenje

Amerikanac od 70 godina koji se dva meseca u bolnici u Sijetlu lečio od koronavirusa, neprijatno je iznenađen pošto je na kraju dobio račun od više od milion dolara, preneli su lokalni mediji u SAD.
Majkl Flor primljen je 4. marta u bolnicu u Sijetlu gde je proveo 62 dana i jedva preživeo koronavirus, medicinske sestre stalno su bile u kontaktu sa njegovom porodicom pošto je bio u teškom stanju.
Pacijent se oporavio i 5. maja je napustio bolnicu pod aplauzom medicinskog osoblja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Međutim, Flor je „zamalo umro drugi put“ kada je dobio bolnički račun na više od 180 strana na kojem piše da treba da plati milion i 122.500 dolara troškove lečenja.
Na računu se detaljno navodi koliko je šta koštalo – 9.736 dolara je cena jednog dana boravka u odeljenju intenzivne nege, oko 400.000 dolara košta dnevna dezinfekcija njegove sobe tokom boravka u bolnici, 82.000 dolara košta korišćenje respiratora, a 100.000 dolara je cena za dodatnu negu kada je bio u kritičnom stanju.

Lokalni mediji prenose da Flor ipak neće morati da vadi novčanik iz džepa pošto ima socijalno osiguranje kao starija osoba, a Kongres je usvojio budžet od 100 miliona dolara za pomoć bolnicama koje su lečile pacijente od koronavirusa.
Srbin zadužen u švajcarcima pobedio banku, moraju da mu vrate 20.000 evra

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.