Лединци добили нови Дом пензионера, ускоро готова и Месна заједница (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 10:55

Лединци добили нови Дом пензионера, ускоро готова и Месна заједница (ФОТО/ВИДЕО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је новоизграђени објекат Дома пензионера у овом насељу. Ђурић је искористио прилику и овом приликом је поразговарао са члановима Удружења пензионера „Лединци“. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
„Драги Лединчани драго ми је да сам овде са вама, више од 7 година траје борба да се изгради Дом пензионера у Лединцима, сада смо то и испунили“, почео је Ђурић.
Обиласком простора сви присутни могли су да се увере у просторност овог објекта, који ће служити најстаријим суграђанима.
„Ми смо 2014. године започели пројекат изградње домова пензионера са њиховом реконструкцијом, такође смо се посветили и клубовима пензионера кроз које годишње прође више од 3.000 корисника.“
„Изградили смо у Каћу дом за пензионере, у ковиру Месне заједнице „Сајлово“ пензионери су добили свој кутак, такође смо реконструисали просторе намењене за пензионере у Будисави, Буковцу, Степановићеву, Кисачу и Футогу, наравно не смемо заборавити ни на средиште удружења пензионера града Новог Сада у Поштанској улици.“
Градоначелник је похвалио систематичност најстаријих суграђана који увек имају спремне јасне захтеве, које је град увек спреман да испуни. У објекат Дома пензионера у Лединцима који је величине 150 квадратних метара, уложено је 40 милиона динара.
„Моћи ћете да се окупљате, да се дружите и то је наш начин да се одужимо вама који сте поставили темеље града, али и читаве државе“, захвалио се градоначелник.
„У овом тренутку приводе се крају радови и у Месној заједници у Лединцима, као и у МЗ у Старим Лединцима. Завршена је реконструкција Цркве Светог Николе у Старим Лединцима, изграђена је водоводна мрежа као и спортска сала у оквиру школе „Јован Јовановић Змај“, надоградили смо и забавиште и уређивали путеве“, истакао је Ђурић.
Он је наговестио да има још доста тога да се ради у овом насељу. „Оно што свакако недостаје јесте канализација, мораћемо да наставимо да улажемо како би и грађани у Лединцима ускоро имали канализацију и боље услове за живот.“
Градоначелник је такође обишао и Дом културе у Лединцима на којем су још увек активни радови.
Turbo kružni tok: Završetak radova do kraja meseca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лединци добили нови Дом пензионера, ускоро готова и Месна заједница (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.