Za pravoslavnu Novu živo u Lazarevcu, Kraljevu i Lajkovcu

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2012, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pravoslavnu Novu živo u Lazarevcu, Kraljevu i Lajkovcu

Proslava pravoslavne Nove godine u Srbiji zbog štednje neće biti organizovana na gradskim trgovima, pa će zainteresovani moći da proslave u klubovima, kafićima i restoranima. Živo će biti na trgovima u Kraljevu, Lajkovcu i beogradskoj opštini Lazarevac.

Filip Mitrović za doček Nove godine godine po julijanskom kalendaru pevaće na Trgu srpskih ratnika u pratnji 25 muzičara, nekadašnjih i sadašnjih đaka mužičke škole "Stevan Mokranjac" iz tog mesta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Ovaj koncert će biti drugačije vrste od već viđenih u Kraljevu, jer će na sceni uz mene biti još 25 izvođača sa kojima pred nastup svakodnevno vežbam i verujemo da će naš nastup pred publikom u mom gradu biti uspešan", rekao je Filip Mitrović na čijem repertoaru će biti različiti muzički žanrovi, od džeza do narodne muzike.

Od okolnih opština Kolubarskog okruga, "doček" je najavljen u Lajkovcu gde će na trgu nastupiti Igor Starović i grupa "Istok-Zapad", uz folkolorne ansamble iz tog mesta i Banja Luke. Posetiocima su obećani čaj i kuvana rakija. Na vlasti u Lajkovcu je koalicija koju prevodi Demokratska stranka Srbije (DSS).

U Lazarevcu doček "Nove godine po Julijanskom kalendaru" se priređuje redovno uz podršku Skupštine Opštine. Na Gradskom trgu ovog puta nastupa "Željko Joksimović sa svojim prijateljima". Koaliciju na vlasti u sedištu najvećeg ugljenokopa Srbije predvodi Demokratska stranka Srbije.

Što se tiče ostatka Beograda, Novu godinu po julijanskom kalendaru 13. januara Beograđani će moći da dočekaju u velikom broju klubova i splavova, dok će ljubitelji boemske atmosfere moći da je proslave u nekoj od kafana u Skadarliji.

Većina kafića i restorana u Beogradu imaće slobodan ulaz. Splavovi i klubovi sa folk muzikom uživo organizovali su doček za koji se mesto unaprijed rezerviše, a cene se kreću od 300 do 4.000 dinara.

Fudbaler Mateja Kežman nastupiće kao di-džej u klubu "Plastik" na "Divastated" humanitarnoj žurci, a sav prikupljeni novac biće namenjen otvaranju fudbalskog kluba gluvonemih "Olimpija".

* Gradska vlast u Loznici neće organizovati doček nove godine po Julijanskom kalendaru. U gradskoj upravi ovu odluku objasnili su merama štednje koju lokalna

vlast primenjuje u različitim vidovima svog delovanja. Skromnije nego ranije, ova Nova godina će biti obeležena u ovdašnjim restoranima, koji većinom nude besplatne rezervacije za novogodišnji doček.

* Ni u Valjevu neće biti gradskog dočeka "Nove godine po Julijanskom kalendaru", a posebnog interesovanja za to nema ni u hotelima i restoranima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.