VMA  ulazi u 2011. godinu sa više medicinara, usluga i opreme

Izvor: Blic, 29.Dec.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMA ulazi u 2011. godinu sa više medicinara, usluga i opreme

Vojno- medicinska akademija u 2011. ulazi sa ostvarenim velikim uspesima, jasnom vizijom razvoja i sa 141 novim pripadnikom VMA, zaposlenim tokom godine koja izmiče - rekao je danas načelnik VMA, general major prof. dr Miodrag Jevtić.

Kako je rekao general major Jevtić, broj medicinskih usluga tokom 2010. godine povećan je za 15 odsto, uvedene su brojne nove metode dijagnostike i lečenja.

- Nastojali smo da damo veliki doprinos programu "Srbija transplant” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Nacionalnoj akciji "Produži život”. U VMA je tokom 2010. godine urađeno 11 transplatacija jetre i 21 transplatacija bubrega. Bilans do sada urađenih transplatacija u našoj ustanovi iznosi ukupno 19 transplatacija jetre i 304 transplatacije bubrega - rekao je prof. dr Jevtić.

Među podacima kojima se ova ustanova ponosi je i taj da je u Dijagnostičko- polikliničkom centru VMA ambulantno ove godine zbrinuto oko 500.000 ljudi, 40.000 ljudi zbrinuto je u Centru hitne pomoći VMA, stacionarno je lečeno i 30.000 pacijenata, a urađeno oko 18.000 hirurških intervencija.

Od 3. marta ove godine VMA je preuzeo još jedan zadatak i to da sredom prima urgentne pacijente 24 sata.

- Imamo i modernu medicinsku opremu, pa je tako prekjuče pušten u rad novi 128-slajsni skener koji će značajno unaprediti dijagnostiku - dodao je prof. dr Jevtić.

Takođe, studenti prve klase Visoke škole medicine uspešno su završili prvu godinu studija, a u drugu je upisano 30 kadeta.

VMA sarađuje i sa brojnim sportistima i asocijacijama, pa je ove godine potpisan Protokol o saradnji sa Atletskim savezom Srbije, sa Fudbalskim savezom Srbije, a VMA je medicinski obezbeđivao i teniski turnir "Serbia Open”.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VMA POVEĆALA BROJ USLUGA ZA 15 ODSTO

Izvor: Kurir, 29.Dec.2010

BEOGRAD - Vojnomedicinska akademija (VMA) je u 2010. godini povećala broj izvršenih medicinskih usluga za 15 odsto, a uvedene su i bojne nove metode dijagnostike i lečenja u oblasti kardiohirurgije, ortopedije, oftamologije i vaskularne hirurgije, izjavio je danas načelnik general-major Miodrag Jevtić...Sumirajući...

Nastavak na Kurir...

Nove metode lečenja na VMA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2010

BEOGRAD -..Broj medicinskih usluga na Vojnomedicinskoj akademiji povećan je za 15 odsto, uvedene su nove metode dijagnostike i lečenja...VMA je dobila i sunčani sat - priznanje za najbolju medicinsku ustanovu, a nedavno je pušten u rad novi skener koji će unaprediti dijagnostiku i smanjiti liste...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.