VMA POVEĆALA BROJ USLUGA ZA 15 ODSTO

Izvor: Kurir, 29.Dec.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMA POVEĆALA BROJ USLUGA ZA 15 ODSTO

BEOGRAD - Vojnomedicinska akademija (VMA) je u 2010. godini povećala broj izvršenih medicinskih usluga za 15 odsto, a uvedene su i bojne nove metode dijagnostike i lečenja u oblasti kardiohirurgije, ortopedije, oftamologije i vaskularne hirurgije, izjavio je danas načelnik general-major Miodrag Jevtić.

Sumirajući rezultate Jevtić je novinarima kazao da je godina na izmaku, jedna od najuspešnijih u istoriji VMA.

Prema njegovim rečima, VMA je brojnim transplantacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poseban doprinos dala nacionalnoj akciji ''Produži život''.

- U toku godine izvršeno je 11 transplantacija jetre, kao i 21 transplantacija bubrega - rekao je Jevtić i dodao da je, do sada, izvršeno 19 transplantacija jetre i 304 transplantacije bubrega.

Jevtić je naveo i da su stručnjaci sa VMA obučili kolege iz kliničkih centara Niš i Banjaluka za sprovođenje programa transplantacije.

- U dijagnostičko-polikliničkom centru ambulantno je pregledano pola miliona ljudi, 40.000 je zbrinuto u Centru hitne pomoći, stacionarno je u VMA lečeno oko 30.000 pacijenata a urađeno je oko 18.000 hirurških intervencija - istakao je Jevtić.

On je podsetio i da je od marta ove godine, VMA svake srede radi kao hitna služba.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Crno-beli" predstavili kalendar za 2011. godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2010

BEOGRAD -..Košarkaši Partizana priveli su danas kraju jednu od najuspešnijih godina u istoriji kluba, a prema rečima trenera "crno-belih" Vlade Jovanović i u 2011. očekuju ih veliki izazovi..."Godina koja je iza nas bila je prepuna uzbuđenja i uspeha. Osvojili smo sve moguće trofeje u zemlji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.