USPS: Bezdušno povećanje cena prevoza za penzionere

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USPS: Bezdušno povećanje cena prevoza za penzionere

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) danas je najenergičnije protestovalo protiv najavljenog drastičnog poskupljenja prevoza za penzionere iako su nadležni iz Beograda i Sekretarijata za saobraćaj uveravali javnost da cena karata za gradski prevoz i od Nove godine ostaje ista.

Do sada su beogradski penzioneri plaćali 400 dinara na godišnjem nivou, a od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nove godine bi trebalo da za 12 meseci izdvoje 7.200 dinara, objasnio je USPS.

Imajući u vidu da su penzionerima čije su penzije do 25.000 dinara iste zamrznute, a onima čija su primanja veća, iznad tog iznosa su smanjene za 22 i 25 procenata, potpuno neprimereno, uvredljivo i bezdušno izgleda najavljeno povećanje cena za GSP.

Cilj je, kako se kaž e u saopštenju, praviti razdor među penzionerima. Jedni će se voziti godinu dana za 400 dinara, a drugi godinu dana za 7.200 dinara.

Posle neustavnog upada u penzijski sistem u kome su poremećeni svi dosadašnji zakonom utvrđeni odnosi i snižavanja penzija ljudima koji su 40 godina ulagali u fond osiguranja sada se oduzima još jedno civilizacijsko dostignuće.

Umesto da traže prave krivce za stanje u javnom prevozu, gradska vlast krivicu prebacuje na penzionere koji su čitav radni vek odvajali od svojih zarada i za mnoge druge javne usluge u koje spada i gradski prevoz, ocenjuje Udruženje.

GSP nije u minusu zbog penzionera, već su za to odgovorni potpisnici spekulativnog ugovora sa turskom firmom APEKS, ugovora koga se ne odriče ni sadašnja gradska vlast, ocenilo je Udruženje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.