U  Srbiji više od sto registrovanih partija

Izvor: RTS, 04.Apr.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji više od sto registrovanih partija

U Registru političkih stranaka registrovana je 101 partija, a poslednja upisana u Registar je Srpska narodna partija Nenada Popovića.
Kako piše u tom registru, koji je poslednji put ažuriran pretposlednjeg dana marta, stranka Nenada Popovića je za sada jedina koja je ove godine upisana u registar, navodi Tanjug.Rešenje o upisu te stranke u Registar političkih stranaka doneto je 20. januara. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U prošloj godini Srbija je dobila tri nove stranke, a reč je o Socijaldemokratskoj stranci, Slovačkoj demokratskoj stranci i Zelenoj stranci.
U 2013. godini registrovano je šest stranaka, a u 2012. osam političkih stranaka, što je bio slučaj i sa 2011. godinom.
Za upis u Registar političkih stranaka neophodno je prikupiti 10.000 potpisa građana, osim ukoliko su u pitanju stranke nacionalnih manjina koje moraju da skupe hiljadu potpisa.
Na političkoj sceni Srbije je pre preregistracije stranaka, koja je na osnovu Zakona o političkim partijama počela jula 2009. godine, bilo više od 600 političkih organizacija.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.