U «Kreativnom peru» svečanost pred novu školsku godinu

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2013, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U «Kreativnom peru» svečanost pred novu školsku godinu

Dan pre prvog septembra, u dvorištu vaspitno-obrazovnog sistema «Kreativno pero» priređena je svečanost kojom je najavljen početak nove školske godine. Tim povodom, predškolci su izveli lutkarski komad «Zunzarina palata», dok su potom sa svojim drugarima i roditeljima uživali u predstavi «Štrumfovi polaze u školu». Direktorka «Kreativnog pera» Gordana Kedžić kaže da ova internacionalna obrazovna ustanova, već tradicionalno svake godine, ovakvom jednom svečanošću svojim polaznicima poželi uspeh u predstojećoj školskoj godini.
- Svake godine priređujemo svečanost povodom polaska u školu, jer na ovaj način želimo da pokažemo koliko nam je stalo do svakog deteta koje pohađa ovaj sistem. Drago mi je što mogu da kažem da u osnovno-obrazovnom sistemu, «Kreativno pero» ima više od sto učenika, dok je predškolaca oko 60 – kaže Kedžić.
Od ovog septembra svi polaznici «Kreativnog pera» uživaće u uređenijem okruženju, jer će u dvorištu škole od sada moći da školske odmore i vannastavne aktivnosti iskoriste za druženje i igru na mini golf terenu ili terenu za fudbal. Prostor za igru predškolaca upotpunjen je i sasvim novim mobilijarom, dok će se nastava za one starije odvijati u zdanju koje sada ima obnovljenu fasadu.

- «Kreativno pero» raste i razvija se uz svako dete koje pohađa ovaj jedinstveni sistem obrazovanja u Srbiji. Od ove godine rešili smo da deci obnovimo prostor u kome provode veliki deo svog dana i stiču neophodno znanje – kaže direktorka.
Igra, zabava i druženje obeležili su svečanost kojom je označen početak nove školske godine u «Kreativnom peru». A ovakva atmosfera, inače je svojstvena ovoj obrazovnoj ustanovi, koja ulazi u sedmu godinu kvalitetnog i predanog rada sa decom, darujući im mogućnost da u našoj zemlji steknu najbolje moguće obrazovanje po svetskim standardima.

Tweet
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.