Turci popušili 11 mosova preko Bosfora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci popušili 11 mosova preko Bosfora

ISTANBUL -

Turska vlada je najavila nove mere protiv pušenja koje je inače zabranjeno na javnim mestima od sredine prošle godine.

Prema inicijativi vlade ubuduće cigarete treba da budu "nevidljive", odnosno neće smeti da se drže na vidnim mestima u izlozima prodavnica, supermarketa i trafika kao ni u kafanama u kojima se prodaju.

Novinska agencija Anadolija je danas objavila podatak da su Turci od 2006. godine popušili 26 milijardi paklica cigareta odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 94 milijarde lira (1 dolar 1,4 lire).

Prevedeno na jezik životne svakodnevice u dim je, kako su izračunali stručnjaci, otišlo 11 mostova preko Bosfora, ili 23 brane za hidrocentrale i navodnjavanje.

Turska je u julu prošle godine zabranila pušenje na javnim mestima: školama,bolnicama, kafanama, vozovima...

Ministar za zdravlje Redžep Akdag najavljuje oštriju kontrolu, pošto ima slučajeva da se ta zabrana ne poštuje.

Za pojedince koji prekrše taj zakon kazna je 70 lira, a za vlasnike kafana i drugih javnih objekata od 560 do 5.600 lira.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.