Transferi uživo (01. januar): Kolman interesantan Mančester junajtedu, Liverpul želi Argentinca

Izvor: Sportal.rs, 01.Jan.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transferi uživo (01. januar): Kolman interesantan Mančester junajtedu, Liverpul želi Argentinca

Fudbalska “pijaca” otvorena je sa prvim danom nove godine. Kao i ranije, SPORTAL.RS će do završetka zimskog prelaznog roka pratiti sve najvažnije transfere, spekulacije, pregovore klubova i igrača, pa ćete svakodnevno uz naš sajt biti u toku sa dešavanjima.

09:35 - Mlađi brat fudbalera Čelsija Edena Azara, Torgan (21), po svemu sudeći se neće vratiti na “Stamford bridž” . Kako prenose nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << mediji on će potpisati ugovor sa Menhengladbahom , gde trenutno igra na pozajmici. “Plavci” bi na ime transfera trebalo da zarade oko osam miliona evra.

09:39 - Liverpul ove sezone ima mnogo problema, menadžer Brendan Rodžers sigurno ne zna odakle da počne, ali se čini da je jedno od gorućih pitanja čuvar mreže. Kako mediji spekulišu ”redsi” su pripremili ponudu za Asmira Begovića (27), čuvara mreže Stouka, koji bi mogao da zameni Simona Minjolea.

10:27 - Golman Fiorentine Neto (25) ima rok do 2. januara da se izjasni da li će produžiti ugovor sa “ljubičastima” ili ne. Brazilac će biti slobodan igrač na kraju sezone, a ako ne potpiše novi ugovor, klub će ga najverovatnije prodati. Minulih šest meseci bilo je mnogo spekulacija u vezi njegovog ugovora, a valja i pomenuti da su za 25-godišnjeg čuvara mreže interesovanje pokazali Roma, Liverpul i Juventus.

11:09 - Radamel Falkao bi tokom narednih nekoliko dana trebalo da potpiše višegodišnji ugovor sa Mančester junajtedom. O je letos iz Monaka stigao na pozajmicu na “Old traford” za 10 miliona evra, a kako mediji spekulišu uskoro bi dogovor tri strane o tranferu trebalo da bude realizovan i ozvaničen, a Monako će na ime transfera zaraditi 50 miliona evra.

11:16 - Vilfred Boni (26) se dugo povezuje sa Mančester sitijem, ali je njegove šanse da obuče dres “građana” ovog januara umanjio menadžer Manuel Pelegrini, jer klub nema mnogo prostora za inostrane fudbalere, takođe, tu je i faninsijski fer-ple, pa Pelegrini ne misli da će ovaj rok biti poseban za Siti.

- Mislim da se od poečtka sezone spekuliše od 20 ili 30 imena za koja samo navodno zainteresovani. Mislim da nećemo biti previše zauzeti tokom ovog prelaznog roka. Postoje ograničenja što se novca tiče, kao i broj igrača koji mogu da igraju u Ligi šampiona, pa mislim da ovaj rok neće biti poseban. Videćemo šta će se desiti - rekao je Pelegrini, prenosi Skaj sport.

12:20 - Jaja Sanogo (21) bi drugi deo sezone mogao da provede u Aston Vili. Kako prenose mediji Arsen Venegr namerava da pošalje napadača na pozajmicu kako bi stekao iskustvo igranja u Premijer ligi, a Vila će ga sigurno oberučke prihvatiti.

Francuz je u Arsenal stigao 2013. godine iz Oksera, do sada je odigrao 11 utakmica i postigao jedan gol.

13:42 - Hari Rednap, menadžer Kvins Park Rendžersa, kaže da su trenutno eventualni transferi kluba na čekanju. Naime, potpredsednik kluba Toni Fernandez je ujedno i izvršni direktor kompanije Er Azija, malezijske aviokompanije, čiji je avion sa 126 putnika i posadom nestao iznad Javanskog mora.

- Ne želimo sada da mu smetamo sa fudbalom, toliko ljudi je izgubilo živote. Postoje i važnije stvari, sada ne može da brine o fudbalu - rekao je Rednap.

13:58 - Toni Pjulis je novi menadžer Vest Bromvič Albiona, a Peter Krauč bi mogao da bude njegovo prvo pojačanje u novom klubu, spekulišu engleski mediji.

14:25 - Prema navodima italijanskih medija, Adrijan Mutu (35) bi mogao ponovo da zaigra u Fiorentini. Kako tvrde novinari na "čizmi", rumunski napadač bi prvo morao da prođe dvonedeljnu probu.

Mutu je trenutno slobodan, pošto je napustio Petrolul, a nije se dogovorio sa indijskim klubom Pun siti.

14:55 - Uprava Hetafea se nada da će Bruna Zukulinija (21) dovesti na pozajmicu do kraja sezone. Prema navodima španskih medija, Hetafe želi da iskoristi postojeću situaciju, pošto Zukulini, član Mančester sitija nije dobio odgovarajuću minutažu u Valensiji u kojoj je na pozajmici.

Siti je letos doveo Zukulinija i Rasingu ga platio 1,8 miliona evra.

16:10 - Više o spekulaciji o povratku Marija Balotelija u Seriju A pročitajte OVDE.

16:19 - Britanski mediji prenose da je Everton zainteresovan za kupovinu fudbalera Pari Sen Žermena Klemena Šantoma. Za francuskog 27-godišnjeg veznog igrača zainteresovani su i Olimpijakos i Sevilja.

16:53 - Lusijano Vieto u Liverpulu? Engleski mediji navode da su "redi" spremni da angažuju momka koji važi za "novog Serhija Aguera". Liverpul bi prvo angažovao 21-godišnjeg argentinskog napadača kao pozajmljenog igrača, a onda bi ga verovatno i otkupio od Viljareala.

18:51 - Evo vesti koja se odnosi na fudbalere, ali se ipak može okarakterisati kao transfer. Robin Dut više (i zvanično) nije trener Verdera iz Bremena, i prema pisanju nemačkih medija verovatno će postati sportski direktor Štutgarta.

Kako prenosi Beta Verder je u oktobru otpustio Duta i do sada su pregovarali o uslovima raskida ugovora, koji je trebalo da istekne u junu 2016. godine. Bundesligaški klub je tokom dana saopštio da je postignut dogovor o raskidu ugovora.

19:29 - Šejmus Kolman (26) je na "radaru" Mančester junajteda i Everton bi od transfera svog defanzivca mogao da zaradi 20-ak miliona evra. Postoji mogućnost da Kolmen već u zimskom prelaznom roku pređe na "Old Traforda", ali je verovatnije da će se transfer biti realizovan na leto.

(Foto: Beta/AP/Jon Super)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.