Stojković traži hitnu promenu kalendara u Japanu

Izvor: Blic, 25.Dec.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković traži hitnu promenu kalendara u Japanu

Tronedeljna pauza između završetka prvenstva Džej lige i četvrtfinala Carskog kupa je neshvatljiva, tvrde trener Nagoje Grampus Dragan Stojković Piksi i prvi stručnjak Kašime Antlers Brazilac Osvaldo Olivera zbog čega su zatražili hitnu promenu kalendara.

Stojković, koji je ove sezone doveo tim svoj tim do prve titule u klupskoj istoriji, izjavio je da je teško održiti mentalnu i fizičku spremnost igrača, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kontinuiteta u rasporedu takmičenja, u kojem utakmice počinju u prvoj nedelji marta, a završavaju se finalom Carskog kupa prvog dana Nove godine, prenela je agencija Kjodo.

"Džej liga je okončana 4. decembra, a tri nedelje kasnije mi još čekamo na utakmicu Kupa. Ne razumem zašto postoji ta pauza. Japanski fudbalski savez ili neko ko je odgovoran za raspored morao bi nešto da uradi jer to zaista nema smisla", istakao je Stojković.

On je dodao da je "Veoma teško da se zadrži motivacija ako samo trenirate, a nema utakmica. Iz tog razloga ja sam svojim igračima dao deset slobodnih dana."

Mišljenje Stojkovića deli i Brazilac Oliveira.

"Od 4. do 25. decembra nema mečeva, a posle te pauze mi bi trebalo da odigramo tri utakmice u roku šest dana. To mi je neshvatljivo. Mislim da bi decembar trebalo bolje iskoristiti. S obzirom na trenutni raspored, ljudi ne mogu da očekuju kvalitetne mečeve u ovoj fazi Kupa, odnosno četvrtfinalu i polufinalu, i bilo bi neralno da ja to očekujem od svojih igrača", rekao je Oliveira.

Nagoja eliminisana iz Carskog kupa

Šampion Japana, ekipa Nagoje, eliminisana je iz četvrtfinala Carskog kupa od Kašime Antlersa sa 2:1.

Kašimu je doveo u vođstvo Koroki u 7. minutu meča, dok je u 76. Ogava poravnao rezultat.

Radost Stojkovićevih momaka trajala je samo dva minuta, budući da je Osako u 78. postigao drugi gol za Kašimu i postavio konačan rezultat od 2:1.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.